Illustration med grön figur med filmklappa på huvudet.

Kortfilmsdagen © Arash Mirhadi

Kortfilmsdagen

Se filmer på årets mörkaste dag!

21.12 2019

Malmö

Det är dags att fira årets kortaste dag med våra utvalda kortfilmer. För andra året i rad arrangeras kortfilmsdagen på Moderna Museet Malmö med ett brett utbud av svenska och internationella filmer för både barn och vuxna.

Kom och njut av en mysig stund i decembermörkret med massor av fantastiska kortfilmer som fått internationell uppmärksamhet under de senaste åren. Alla filmer är textade på engelska.
Under Kortfilmsdagen visar vi ett brett urval svenska och internationella filmer för barn, ungdomar och vuxna. Filmerna visas i tre åldersanpassade kortfilmspaket. Det första paketet är för barn och bjuder bland annat på animationer. Den andra delen riktar sig till ungdomar och lyfter fram identitetsfrågor och existentiella bryderier. I det avslutande paketet för vuxna visar vi kortfilmer som handlar om små och stora händelser i vårt dagliga liv och om människans (och andra levande varelsers) livsvärldar.

I pauserna mellan visningarna finns julfika och det bjuds på improviserad livemusik av slagverkaren Marko Jelača (Serbien/Sverige).

Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige lanserades Kortfilmsdagen 2014 på initiativ av Svenska Filminstitutet.
Moderna Museet Malmö samarrangerar med projektansvariga Bahareh Mirhadi och Fredrik Stahlénius.

Här kan du läsa mer om Kortfilmsdagen.

Här kan du se trailer för Korfilmsdagen 2018 och de filmer som visades då – program för 2019 kommer inom kort.

Mer om programmet