Group 2

Kortfilmsdagen, 2018 © Arash Mirhadi och Aidin Xankeshipour.

Kortfilmsdagen

Se filmer på årets mörkaste dag!

21.12 2018

Malmö

Det är dags att fira årets kortaste dag med våra utvalda kortfilmer! 21 december erbjuder Moderna Museet Malmö ett brett utbud av svenska och internationella filmer för både barn och vuxna.

Kom och njut av en mysig stund i decembermörkret med massor av fantastiska kortfilmer som fått internationell uppmärksamhet under de senaste åren. Alla filmer är textade på engelska.

Under dagen visas tre olika kortfilmspaket anpassade efter publikens ålder. Det först paketet som är för barn bjuder på fina animationer. Kortfilmerna för ungdomar i den andra delen av visningen lyfter fram aktuella samhällsfrågor. Den sista delen som är för vuxna består av tio kortfilmer som handlar om små och stora händelser i vårt dagliga liv. I pauserna mellan visningarna bjuds det på julfika och livemusik från det koreanska elektroniska indiebandet Peterpan Complex där en av musikerna dessutom är regissör till kortfilmen Nae-Ap.

Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige lanserades Kortfilmsdagen 2014 som ett initiativ från Svenska Filminstitutet.

Programansvariga: Daeun Jeong och Bahareh Mirhadi

Hong Seok Heo, Nae-Ap, 2015 © Hong Seok Heo

Bilder

Ingeun Kim, Nae-Ap, 2016 © Ingeun Kim

Mer om programmet