Foto av utklädd person på gata

Eric Magassa, The lost Series, Marseillan Frankrike, 2021 Foto: Eric Magassa

Magiska, mumsiga och mirakulösa masker

Visning och Workshop

6.11 2021 – 7.11 2021

Malmö

Skapa masker tillsammans med konstnären Eric Magassa! Hur känns det egentligen att ha en mask på sig? Och hur är det att skapa en? Eric Magassa leder oss i en workshop under Bästa Biennalens sista helg.

Med en mask för ansiktet kan vi gömma oss eller bli någon annan. Masken kan få oss att smälta in i omgivningen, eller sticka ut. Den kan ge oss superkrafter, skydda oss eller vara magisk likt en portal till en annan värld eller en annan del av oss själva. Genom masken kan vi titta på andra utan att själva bli sedda.

Vi skapar färgglada masker, mörka masker. Masker med blad, paljetter och tyg. Ansiktsmasker där du själv bestämmer uttrycket!

Vi använder olika tekniker och material så som färg, kartong, tyg, mönster, måleri, kollage och fotografi. Workshopen inleds med att vi tillsammans med Eric Magassa ser utställningen ”Mannen med det blå ansiktet” på plan 2 för att sedan gå in i Verkstan och skapa.

Om Eric Magassa

Eric Magassa arbetar med måleri, kollage, skulptur och fotografi. Han bor och arbetar i Göteborg, en stad som även har synts i hans konst. I den fotografiska serien ”The Lost series” möter vi en gestalt som med mask för ansiktet och kroppen svept i tyg, rör sig mellan olika städer i världen. I sitt konstnärskap undersöker Magassa vad det innebär att resa mellan skilda platser och hemhörigheter.