Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

Foto: Linnea Svensson Arbab/Moderna Museet

Sportlovsverkstad: Den övernaturliga naturen

Magiska möten med naturen i vår Verkstad

18.2 – 23.2 2020

Malmö

Under sportlovet låter vi oss hänföras av den magiska naturen! I vår Verkstad hämtar vi inspiration från utställningen ”Sensing Nature from Within” och försöker ge våra magiska naturupplevelser form och färg med papper, pastellkrita, ritkol och material från naturen.

Har naturen – djuren och växterna – någon gång överraskat dig? Har du någonsin varit utomhus under ett åsk- och blixtväder, gått i en mjölkvit dimma utan att se var du sätter ner fötterna, hållit en fjäril i dina händer eller sett en regnbåge uppenbara sig framför dig och tänkt: wow, det här känns nästan overkligt!

I utställningen ”Sensing Nature from Within” som just nu visas i vår stora Turbinhall, undersöker de olika konstnärerna hur vi människor lever, eller inte lever, i harmoni med andra djur och växter. Under Sportlovsverkstan lyssnar, tittar, känner och tänker vi i upplevelsen av utställningen ”Sensing Nature from Within”. I Verkstan låter vi oss hänföras av den magiska naturen! Den övernaturliga naturen. Med material så som papper, pastellkrita, ritkol och material från naturen arbetar vi tvådimensionellt när vi försöker att ge det där nästan magiska ögonblicket form och färg.

Filosofen, ekologen, trollkonstnären och socialantropologen David Abrams (född 1957) pratar om en ”större gemenskap” – en gemenskap där varelser utöver människor även ingår, levande varelser som fiskar, insekter men också blommor och till och med sjöar och berg. Det är en värld han kallar för ”mer-än-mänsklig”. Vad som är magiskt är nödvändigtvis inte “övernaturligt”. Enligt David Abrams är naturen i sig magisk och livs levande.

Varmt välkomna!