Museet är tillfälligt stängt med anledning av Folkhälsomyndighetens allmänna råd kring coronaviruset. Vi håller stängt tills vidare. Läs mer om stängningen och biljettåterköp

Bibelillustration (babels torn) av Gustav Doré från 1865

Barnens Bästa Biennal: Berättelser

26.10 2013 – 12.1 2014

Malmö

På det övergripande temat berättelser presenterar utställningen verk som spänner över 500 år. Från Albrecht Dürer på 1500-talet till Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans på 2000-talet. Missa inte deras fyra meter höga Insiktstorn som besökare kan gå upp i!

I anslutning till Barnens Bästa Biennal visar Moderna Museet Malmö en utställning med verk från olika tider som alla utgår från festivalens tema ”Berättelser”. Albrecht Dürers Melencolia I från tidigt 1500-tal är utställningens äldsta verk och dessutom en av konsthistoriens mest omskrivna etsningar. Verket är fyllt av symboler som alla ger upphov till olika berättelser. I utställningen presenteras också ett urval ur Henri Matisses grafiska svit Jazz, där vi bland annat möter konstnärens tolkning av myten om Ikaros.

Besökaren får också vandra upp i Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans fyra meter höga skulptur Insiktstornet och ta del av en berättelse om universum. Utställningen vänder sig till barn och ungdomar i sällskap av föräldrar, mor- och farföräldrar, fastrar, morbröder eller vänner.

Konstnären Karin Granstrand har gjort en specialproducerad audioguide som tar med besökarna på en tur genom utställningen Berättelser.

Medverkande konstnärer: Albrecht Dürer, Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans, Duane Michals, Henri Matisse, Johan Thurfjell.

Curatorer: Greta Burman och Ylva Hillström

Mer information om Barnens Bästa Biennal

Bilder

Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans
Insiktstornet, 2012
© Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans/BUS 2013
Henri Matisse
Jazz, 1947
© Succession H Matisse/BUS 2013