Bibelillustration (babels torn) av Gustav Doré från 1865

Barnens Bästa Biennal: Berättelser

26.10 2013 – 12.1 2014

Malmö

På det övergripande temat berättelser presenterar utställningen verk som spänner över 500 år. Från Albrecht Dürer på 1500-talet till Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans på 2000-talet. Missa inte deras fyra meter höga Insiktstorn som besökare kan gå upp i!

I anslutning till Barnens Bästa Biennal visar Moderna Museet Malmö en utställning med verk från olika tider som alla utgår från festivalens tema ”Berättelser”. Albrecht Dürers Melencolia I från tidigt 1500-tal är utställningens äldsta verk och dessutom en av konsthistoriens mest omskrivna etsningar. Verket är fyllt av symboler som alla ger upphov till olika berättelser. I utställningen presenteras också ett urval ur Henri Matisses grafiska svit Jazz, där vi bland annat möter konstnärens tolkning av myten om Ikaros.

Besökaren får också vandra upp i Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans fyra meter höga skulptur Insiktstornet och ta del av en berättelse om universum. Utställningen vänder sig till barn och ungdomar i sällskap av föräldrar, mor- och farföräldrar, fastrar, morbröder eller vänner.

Konstnären Karin Granstrand har gjort en specialproducerad audioguide som tar med besökarna på en tur genom utställningen Berättelser.

Medverkande konstnärer: Albrecht Dürer, Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans, Duane Michals, Henri Matisse, Johan Thurfjell.

Curatorer: Greta Burman och Ylva Hillström

Mer information om Barnens Bästa Biennal

Bilder

Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans
Insiktstornet, 2012
© Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans/BUS 2013
Henri Matisse
Jazz, 1947
© Succession H Matisse/BUS 2013
Albrecht Dürer, Melencolia I, 1514
© Göteborgs konstmuseum
Duane Michals
Det var den lyckligaste timmen under den lyckligaste dagen i hela hennes liv, 1978
© Duane Michals and DC Moore Gallery, New York