foto av kvinna klädd i gult

Elisabeth Millqvist, 2022 Foto: A. Giertz/Moderna Museet

En kopp med Elisabeth

Möt museet

17.11 – 15.12 2022

Malmö

6 dagar kvar

Välkommen att boka en stund med Moderna Museet Malmös chef Elisabeth Millqvist. Kanske vill du berätta om Malmö eller fråga om museet och konsten?

Initiativet är en del av vår satsning att öppna för fler sätt att möta museet. Och vad passar bättre då än att fråga er besökare om er upplevelse av Moderna Museet Malmö? Vare sig ni är hos oss ofta eller sällan, så är era tankar och synpunkter viktiga för oss. 

Vi bjuder in dig fyra torsdagar framöver, och hoppas på fina möten och samtal över en kopp!

Att lära känna våra besökare blir ett sätt för mig att ytterligare lära känna museet.Jag hoppas få chansen att träffa dig som är stammis och dig som sällan besöker museet. Jag är nyfiken på att lära mig mer både om besökarupplevelsen och om Malmö. Hoppas att vi ses över en kopp kaffe eller te!
Bord med kaffekoppar och kanelbullar.
Moderna caféet at Moderna Museet Malmö Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet
Caféet på Moderna Museet Malmö Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Elisabeth Millqvist är sedan augusti Moderna Museet Malmös museichef. Elisabeth kommer närmast från Wanås Konst där hon sedan 2011 varit verksamhetschef och konstnärlig ledare.

– Det är inspirerande att möta besökarna och lära känna medarbetare, säger Elisabeth Millqvist. Det har alltid varit centralt för mig att arbeta nära konstnärer och stötta nya projekt. Parallellt har jag fokuserat på att bygga en stark pedagogisk verksamhet – båda är viktiga delar av Moderna Museets dna. I Malmö har museet varit del av konstscenen i 12 år och formas fortfarande både av staden, konstlivet och medarbetare. Museet är i en dynamisk fas och jag är stolt över förtroendet att få vara med och leda utvecklingen av denna stimulerande plats för människor och konst.

Händelser

Foto av Elisabeth Millqvist chef Moderna Museet Malmö
  • Samtal
  • På svenska

En kopp med Elisabeth