Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Vi håller stängt tills vidare. Läs mer om museets åtgärder

Streetdance-workshop med Freestyle Phanatix Foto: Sanna Dolck/Moderna Museet

För skolan

Skolprogram till PUBLIC MOVEMENT: Om konst, politik och dans

PUBLIC MOVEMENT är ett deltagande utställningsprojekt som tittar på hur kroppens närvaro och rörelse används för att uttrycka frigörelse, motstånd och politiskt ställningstagande.

Workshops och föreställningar blandas med konstverk som på olika sätt koreograferat kroppen i att utmana normer, makt och maktlöshet.

I samband med utställningen finns det möjlighet att välja mellan fyra olika workshops på Moderna Museet Malmö, där eleverna tillsammans med en danspedagog kommer att röra sig på museet på ett sätt de aldrig gjort förut.

Ta plats i utställningsrummet!

Utryck dig med dina rörelser och lär dig att befinna dig i tid och rum på olika sätt! Här nedan följer de workshops som går att boka.

1. Vi rör oss i rummet!
Här kommer eleverna att kunna röra sig med hjälp av musik genom olika strukturer med avsikten att medvetet ta plats i rummet. Detta kommer att hjälpa dem att fördjupa förtroende och relationen till varandra.

2. Låt oss leka med tid!
Om vi låter klockan och kalendern styra oss för mycket kan vi missa det som är viktigt – såsom tid tillsammans med vänner och familj, och medmänsklighet. I denna workshop kommer eleverna att kunna leka med betydelsen av tid genom rörelser och improvisation.

3. Vasst och mjukt
Rummet delas upp i två olika delar, som är varandras motsatser. Med hjälp av sitt mod rör sig eleverna mellan dessa två delar, genom föremål och musik.

4. Allt du behöver är din kropp!
Med hjälp av sin kreativitet kommer eleverna att uttrycka rörelser med olika kroppsdelar. Detta kommer att hjälpa dem att upptäcka nya rörelser, både från sina egna kroppar – och andras!

Mer om utställningen