Group 2

Foto: Sofia Qvarnström

Förskola & åk 0–6

Låt barnen möta Moderna Museet Malmö! Tillsammans med en konstpedagog ser vi på konst i museet. Vi går på en lekfull upptäcktsfärd där vi ser på museet och lär känna konsten. Vi ser, upplever och samtalar om några verk i någon av de pågående utställningarna.

Moderna Museet har en fantastisk samling och i Malmö visar vi kontinuerligt ett urval därifrån, men också utställningar med den mest omtalade samtidskonsten. Boka en visning som djupdyker i de pågående utställningarna eller en övergripande visning som då blir som en introduktion till både konsten och till museet. Uppge vid bokning vilket alternativ ni önskar.

Det går också att boka en verkstad. Då arbetar vi inspirerade av de konstverk vi sett direkt efter visningen i Verkstan.

Workshops till våra utställningar

Uppläggen passar förskola–gymnasiet samt vuxenutbildning. Vi anpassar och varierar upplägget efter gruppen. Samtliga workshops är anpassade för att passa alla oavsett eventuella funktionsvariationer. Uppge gärna eventuella önskemål vid bokning.
Skolprogram till Sensing Nature from Within
Skolprogram till Blue Is the Color of Your Eyes

Skräddarsy en visning eller visning med verkstad

Arbetar ni med något speciellt tema? Är ni nyfikna på att prova på att skapa i något speciellt material? Uppge era önskemål vid bokning! Be oss gärna om ett upplägg som kan passa just er. Vi anpassar alltid såväl visningar som verkstadsarbete efter elevernas ålder, funktion och nivå.

Vid bokning av en visning (med eller utan efterföljande skapande verkstadsaktivitet) får eleverna lära känna konstnärers bildvärld, symbolik, samtid och teknik. En visning kan ge er en övergripande bild av konstnärers arbeten och verk, eller fokuseras och koncentreras på något av de teman som finns representerade i utställningarna. Vi tar gärna emot era önskemål.

Specialvisning: Välkommen till Moderna Museet Malmö

(Alltid bokningsbar! Endast visning, ingen verkstadsaktivitet)

Det här är en visning för grupper som inte har varit på Moderna Museet Malmö tidigare. Visningen tar upp några grundläggande frågor kring Moderna Museet Malmö och den konst som finns här. Varför samlar ett museum på konst? Vad är modern konst? Är det skillnad på modern konst och samtida konst? Hur fungerar ett museum? Visningen kan bokas på lätt svenska och kan även anpassas efter alla åldrar.

Publicerad 11 november 2015 · Uppdaterad 7 oktober 2019