Man med två barn skapar i Verkstan

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Aktiviteter för barn och familj

Att se på konst tillsammans med barn är ofta en ögonöppnare! Våra familjeaktiviteter vill uppmuntra barn och vuxna att ta del av konst och vara kreativa tillsammans. Vi erbjuder spännande och intressanta aktiviteter för såväl stora som små. Kanske väcks tankar och samtal om vad konst kan vara.

På museet finns skötbord och också bärsele att låna. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Tänk på att våra konstverk är känsliga och får inte vidröras. Håll därför gärna barnen i handen i utställningssalarna. Våra värdar finns alltid på plats, prata gärna med dem om ni har frågor eller funderingar om konsten som visas i salarna.

Vi ses!

Familjeverkstad

Välkommen på familjeverkstad – sista söndagen i varje månad. I vår populära verkstad skapar barn och vuxna tillsammans. Med utgångspunkt i någon av de aktuella utställningarna experimenterar vi med olika material i Verkstan.

För alla från 4 år och uppåt. Verkstan håller öppen med drop-in kl 11.15–15 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser, först till kvarn. Barn måste ha med sig ansvarig vuxen. Fri entré.

Aktuella datum och tider hittar du i kalendern:Familjeaktiviteter

Familjevisning

Denna aktivitet är inställd tills vidare.

Lovaktiviteter

Under skolloven välkomnar vi alla lediga barn och deras familjer att skapa och experimentera tillsammans. Vi hämtar inspiration från någon av de pågående utställningarna och delar ut spännande uppdrag. I Verkstan arbetar vi med olika tekniker och uttryck.

För alla från 4 år och uppåt. Verkstan är öppen med drop-in kl 11.15–15 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser, först till kvarn. Barn måste ha med sig ansvarig vuxen. Fri entré.
.
Datum och tider hittar du i kalendern: Familjeaktiviteter

Babyvisning

Denna aktivitet är inställd tills vidare.

Babymåleri

Denna aktivitet är inställd tills vidare.

Flicka med hörlurar framför videoskärm
Foto: Sofia Qvarnström
Två kvinnor med varsin baby i famnen i utställningsrum.
Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 21 september 2021