Group 2

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Aktiviteter för barn

Att se på konst tillsammans med barn är ofta en ögonöppnare! Våra familjeaktiviteter vill uppmuntra barn och vuxna att ta del av konst och vara kreativa tillsammans. Vi erbjuder spännande och intressanta aktiviteter för såväl stora och små. Kanske väcks tankar och samtal om vad konst kan vara.

Varje månad erbjuder vi Familjeverkstäder och Familjevisningar som är speciellt anpassade för att passa både barn och vuxna. Med jämna mellanrum ges våra populära babyvisningar för de allra minsta och vid skolloven är vår verkstad öppen för alla lediga barn som vill skapa med inspiration från konsten. Besöker du oss på egen hand? Låna gärna en tipspromenad eller en nyckelknippa med konstnycklar och gå på upptäcktsfärd i våra utställningar!

På museet finns skötbord och lånebärsele. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Våra konstverk är känsliga och får inte röras. Håll därför gärna barnen i handen i utställningssalarna. Våra värdar finns alltid på plats, prata gärna med dem om ni har frågor eller funderingar om konsten som visas i salarna.

Vi ses!

Familjeverkstad

Välkommen på familjeverkstad – sista söndagen i varje månad! I vår populära verkstad skapar barn och vuxna tillsammans. Med utgångspunkt i någon av de aktuella utställningarna experimenterar vi med olika material i Verkstan.

För alla från 4 år och uppåt. Verkstan håller öppen med drop-in kl 11.15–15 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser, först till kvarn. Barn måste ha med sig ansvarig vuxen. Fri entré!

Datum och tider: Familjeaktiviteter

Familjevisning

Under familjevisningarna erbjuder vi barn och vuxna att uppleva konst tillsammans. Familjevisningen är ett tillfälle för hela familjen, gammal som ung, att ta del av våra aktuella utställningar och fundera kring konsten i museet. Under visningen finns det gott om utrymme för de frågor och funderingar som konst kan väcka.

Visningarna tar ca 45 minuter och ges alltid näst sista söndagen i varje månad. Rekommenderas från 4 år och uppåt. Fri entré!

Datum och tider: Familjeaktiviteter

Lovaktiviteter

Under loven välkomnar vi alla skollediga barn och deras familjer att skapa och experimentera tillsammans. Vi hämtar inspiration från någon av de pågående utställningarna och barnen får olika uppdrag. I Verkstan arbetar vi med olika tekniker och uttryck.

För alla från 4 år och uppåt. Verkstan håller öppen med drop-in kl 11.15–15 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser, först till kvarn. Barn måste ha med sig ansvarig vuxen. Fri entré!

Datum och tider: Familjeaktiviteter

Babyvisning

Babyvisningarna sker i lugnt tempo där bebisarna bestämmer takten. Här är det fritt fram för krypande, jollrande och skrikande bebisar. Under visningen tittar vi närmare på någon av de aktuella utställningarna.

För bebisar 0-15 månader och deras vuxna. Max 9 vuxna och 9 barn per visning. Det får inte plats med fler än 6 barnvagnar vid varje tillfälle. Platsbiljett hämtas i entrékassan samma dag, först till kvarn gäller. Fri entré!

Datum och tider: Babyvisningar

Foto: Sofia Qvarnström
Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 14 september 2018