Museet är stängt och öppnar den 15 maj med två nya utställningar. Förbokning krävs – boka din biljett här.

Man med två barn skapar i Verkstan

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Aktiviteter för barn och familj

Att se på konst tillsammans med barn är ofta en ögonöppnare! Våra familjeaktiviteter vill uppmuntra barn och vuxna att ta del av konst och vara kreativa tillsammans. Vi erbjuder spännande och intressanta aktiviteter för såväl stora och små. Kanske väcks tankar och samtal om vad konst kan vara.

Varje månad erbjuder vi Familjeverkstäder och Familjevisningar som är speciellt anpassade för att passa både barn och vuxna. Med jämna mellanrum ges våra populära babyvisningar för de allra minsta och vid skolloven är vår verkstad öppen för alla lediga barn som vill skapa med inspiration från konsten. Besöker du oss på egen hand? Låna gärna en tipspromenad eller en nyckelknippa med konstnycklar och gå på upptäcktsfärd i våra utställningar!

På museet finns skötbord och lånebärsele. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Våra konstverk är känsliga och får inte röras. Håll därför gärna barnen i handen i utställningssalarna. Våra värdar finns alltid på plats, prata gärna med dem om ni har frågor eller funderingar om konsten som visas i salarna.

Vi ses!

Familjeverkstad

Välkommen på familjeverkstad – sista söndagen i varje månad! I vår populära verkstad skapar barn och vuxna tillsammans. Med utgångspunkt i någon av de aktuella utställningarna experimenterar vi med olika material i Verkstan.

För alla från 4 år och uppåt. Verkstan håller öppen med drop-in kl 11.15–15 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser, först till kvarn. Barn måste ha med sig ansvarig vuxen. Fri entré!

Datum och tider: Familjeaktiviteter

Familjevisning

Under familjevisningarna erbjuder vi barn och vuxna att uppleva konst tillsammans. Familjevisningen är ett tillfälle för hela familjen, gammal som ung, att ta del av våra aktuella utställningar och fundera kring konsten i museet. Under visningen finns det gott om utrymme för de frågor och funderingar som konst kan väcka.

Visningarna tar ca 45 minuter och ges alltid näst sista söndagen i varje månad. Rekommenderas från 4 år och uppåt. Fri entré!

Datum och tider: Familjeaktiviteter

Lovaktiviteter

Under loven välkomnar vi alla skollediga barn och deras familjer att skapa och experimentera tillsammans. Vi hämtar inspiration från någon av de pågående utställningarna och barnen får olika uppdrag. I Verkstan arbetar vi med olika tekniker och uttryck.

För alla från 4 år och uppåt. Verkstan håller öppen med drop-in kl 11.15–15 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser, först till kvarn. Barn måste ha med sig ansvarig vuxen. Fri entré!

Datum och tider: Familjeaktiviteter

Babyvisning

Babyvisningarna sker i lugnt tempo där bebisarna bestämmer takten. Här är det fritt fram för krypande, jollrande och skrikande bebisar. Under visningen tittar vi närmare på någon av de aktuella utställningarna.

För bebisar 0-15 månader och deras vuxna. Max 9 vuxna och 9 barn per visning. Det får inte plats med fler än 6 barnvagnar vid varje tillfälle. Fri entré!

Anmälan: Föranmälan krävs. Biljetterna släpps 2 veckor innan varje tillfälle. Föranmälan sker till: assistent.malmo@modernamuseet.se. Skriv ”Babyvisning” i ämnesraden, samt ange vilken dag och tid du önskar få biljett till. Observera att anmälan är bindande och personlig.

Datum och tider: Babyvisningar

Babymåleri

Kom och måla med din bebis i vår Verkstad! Nu ger vi chansen för de allra minsta att bekanta sig med konstnärliga uttryck och måla med hela kroppen. Räkna med mycket skratt och kladd! Vi skapar tillsammans och målar med ekologiska ätbara färger av bovete, gurkmeja, rödbeta, lingon och vetegräs. Bebisarna får upptäcka och utforska färgerna med såväl syn som känsel och smak. För bebisar 0-15 månader och deras vuxna. Max 9 vuxna och 9 bebisar per workshop. Kostnad: 120 kr per barn, fri entré till museet. Ta gärna med en handduk och ombyte, samt bär oömma kläder då färgerna kan ge fläckar som är svåra att få bort.

Anmälan: Föranmälan krävs. Biljetterna släpps kl 12 exakt på dagen 2 veckor innan varje tillfälle. Föranmälan sker till: assistent.malmo@modernamuseet.se. Skriv ”Babymåleri” i ämnesraden, samt ange vilken tid du önskar få biljett till. Observera att anmälan är bindande och personlig.

Datum och tider: Babymåleri

Flicka med hörlurar framför videoskärm
Foto: Sofia Qvarnström
Två kvinnor med varsin baby i famnen i utställningsrum.
Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 4 december 2020