Fyra personer skapar tillsammans i workshop

Familjeverkstad,Moderna Museet Malmö, 2022 Foto: Miriam Preis/Moderna Museet

Familjeverkstad

Experimentera och skapa tillsammans

Malmö

I vår populära Familjeverkstad skapar barn och vuxna tillsammans. Med utgångspunkt i någon av de aktuella utställningarna experimenterar vi med olika material.

Välkomna till vår Familjeverkstad sista söndagen i varje månad! Barn och vuxna skapar tillsammans med inspiration från någon av våra pågående utställningar. Varje tillfälle har ett unikt tema och vi bjuder på spännande uppdrag!

Tema 29 januari: Gör världen mjukare!

Skulptur av tyg
Claes Oldenburg, Spökmodell till badrumsskåp, 1966 Foto: Moderna Museet Bildupphovsrätt 2023

Vad är en skulptur? Hur ser den ut och hur känns den? Vi kan hitta skulpturer på olika platser som museer eller utomhus i en stad. Ofta är de gjorda av hårda material som sten eller metall. Men måste en skulptur vara hård?

I utställningen ”Betingad rörelse” finns en annorlunda skulptur som föreställer ett badrumsskåp och den är gjord av tyg! Konstnären heter Claes Oldenburg och han experimenterade med olika material och gjorde mjuka versioner av vanliga vardagsföremål.

Kom till Familjeverkstan och skapa en mjuk skulptur! Vi jobbar med material som tyg, vadd, snöre och skumgummi. Kanske vill du göra en mjuk version av en tandborste, glass, elvisp eller vattenkran? Vi känner på materialen och provar hur de blir tillsammans, experimenterar och funderar på vad en skulptur kan vara.