Foto av kreativt material i verkstan

Verkstan, 2021 Foto: Sanna Dolck Wall

Familjeverkstad

Experimentera och skapa tillsammans

Malmö

I vår populära verkstad skapar barn och vuxna tillsammans. Med utgångspunkt i någon av de aktuella utställningarna experimenterar vi med olika material.

Välkomna till vår Familjeverkstad sista söndagen i varje månad! Barn och vuxna skapar tillsammans med inspiration från någon av våra pågående utställningar. Varje Familjeverkstad har ett unikt tema och vi bjuder på spännande uppdrag!

Tema 19 december: Konsten firar jul!

I våra utställningar finns flera porträtt, skulpturer och bilder av människor. Tror du att de vet att julen står för dörren? Kanske vi behöver påminna dem så att de inte missar alltihop?!

Hur skulle några av de porträtterade personerna se ut ifall de var mitt i ett julfirande? Jobba på kopiorna av bilderna som finns utskrivna och jula till dem! Hur skulle just den här personen se ut om den fick fira jul? Vad finns runt omkring personen? Har persone fått en julklapp, eller ska ge en till någon? Kanske firar personen i konstverket inte jul, utan någon annan högtid i stället?

I Verkstan arbetar vi med färg och glitter, collage och papper. Kanske blir en av bilderna din egen julprydnad? För de minsta kommer det finnas färgläggningsbilder att måla på.

Välkomna!

Händelser

Foto av kreativt material i verkstan
  • Familj
  • På svenska

Familjeverkstad: Konstverken firar jul!