Group 2

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Familjeverkstad

Experimentera och skapa tillsammans

Malmö

I vår populära verkstad skapar barn och vuxna tillsammans. Med utgångspunkt i någon av de aktuella utställningarna experimenterar vi med olika material. Välkommen på familjeverkstad – sista söndagen i varje månad!

Tema 23 februari: Den övernaturliga naturen

Har naturen – djuren och växterna – någon gång överraskat dig? Har du någonsin varit utomhus under ett åsk- och blixtväder, gått i en mjölkvit dimma utan att se var du sätter ner fötterna, hållit en fjäril i dina händer eller sett en regnbåge uppenbara sig framför dig och tänkt: wow, det här känns nästan overkligt!

I utställningen Sensing Nature from Within som just nu visas i vår stora Turbinhall, undersöker de olika konstnärerna hur vi människor lever, eller inte lever, i harmoni med andra djur och växter. Denna familjeverkstad fortsätter vi jobba på samma tema som vi gjort hela sportlovet; vi lyssnar, tittar, känner och tänker kring upplevelsen av utställningen. I Verkstan låter vi oss hänföras av den magiska naturen! Den övernaturliga naturen. Med material som papper, pastellkrita, ritkol och material hämtade från naturen arbetar vi tvådimensionellt när vi försöker ge det där nästan magiska ögonblicket form och färg. Varmt välkomna!