Cobbsallad med varmrökt lax

Cobbsallad med varmrökt lax. Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles. Foto: My Matson/Moderna Museet

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Vecka 36

Hela veckan

Cobbsallad med varmrökt lax (F, MP, S, SU, Ä)
Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles.
225 kr

Tisdag 2 september

Ramslökskorv (SU, MP, Ä, S)
med Sobrasadamajonnäs, kryddrostad potatis, broccoli och vita bönor
175 kr
Vit bönkräm (SU, MP, G)
med sotade gröna bönor, sommarkål och gremolata
155 kr

Onsdag 3 september

Kryddsotad karré (SU, G, SB, SS, Ä, S, F)
med kimchislaw, jasminris och en ingefärs- och vitlökssky
175 kr
Rostad och stuvad majs (MP, SU)
med kryddrostad blomkål, jalapeño och ostronskivling
155 kr

Torsdag 4 september

Bakad lax (F, MP, SU)
med smörsvängd färskpotatis, gröna ärtor, picklat krusbär och Sandefjordsås
175 kr
Rostade rödbetor och rotselleri (SE, MP, SU, N)
med getost, gotlandslinser, frisésallad, valnötter och inlagt vinbär
155 kr

Fredag 5 september – söndag 7 september

Kryddsotad kyckling (MP, SU)
med rostad jordärtskocka, picklade vindruvor och en jordärtskocksvelouté
185 kr
Pumparisotto (MP, SU, N)
med salvia, brynt smör och hasselnötter
165 kr

Veckans soppa

Tomat- och grönsakssoppa (SU)
Tillbehör: Krutonger och vitlöksplanti (G)
Vardag 125 kr/Helg 145 kr

För barnen

Pasta Bolognese (MP, G, ägg, sulfit)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 1 september 2025