Publik på vernissage under performance i utställningssal på Moderna Museet

Vernissage av Objekt och Kroppar i vila och rörelse på Moderna Museet i Stockholm 2016. Foto: Åsa Lundén, Moderna Museet

Klubb Moderna – Ett kraftcentrum för konsten

Som klubbmedlem bidrar du till museets inköp av verk till Samlingen och får fina förmåner, som rabatt i butik, café och restaurang samt fritt inträde på alla utställningar, på Moderna Museet, Ark Des, Färgfabriken med flera, hur många gånger som helst. Och så får du umgås med spännande människor, sådana som du!

VÄLKOMMEN PÅ KLUBBEVENT!

Är du klubbmedlem eller ständig medlem så ingår ett flertal konstkvällar årligen där vi fördjupar oss lite extra i aktuella konsthändelser och konstnärskap.

I ett härligt salongsformat bjuder vi in spännande gäster i samtal kring konsten och ibland lyssnar vi på livemusik eller DJ. Restaurangen på museet är vår klubblokal där social gemenskap står i centrum. Ibland går vi på visning hos andra konstinstitutioner. Några gånger per år bjuder vi också in till exklusiva vernissager på museet.

Har du ett aktivt medlemskap enligt de gamla medlemstyperna (Enskild medlem och Parmedlem) gäller detta förstås även för dig.

Våra klubbaktiviteter

Vernissage Arthur Jafa. Foto: Viktoria Spasova
Vernissage, Dansmaskiner. Foto: Åsa Lundén, Moderna Museet

UTAN DIG – INGEN GET

Klubb Moderna är en stödförening som bidrar till att utöka Moderna Museets Samling.

Visste du att Monogram, museets kladdiga ansikte utåt, är ett förvärv möjliggjort av vår förening och klubb.

Se alla våra konstdonationer

Monogram
Robert Rauschenberg, Monogram, 1955–59 Inköp 1965 med bidrag från Moderna Museets Vänner. © Estate of Robert Rauschenberg / Bildupphovsrätt 2016, Stockholm/VAGA, NY.

Nyheter

Relaterade sidor