Terassen med människor som äter och dricker

Terassen, Moderna Museet i Stockholm Foto: Prallan Allsten/Moderna Museet

Restaurang, café och bar

På Moderna Museet kan du äta och dricka gott till Stockholms bästa utsikt! Oavsett om du är sugen på en rejäl lunch, en frisk kombucha eller en croissant till espresson kommer du inte bli besviken. Hos oss finns flera alternativ och du kan välja mellan Restaurangen, Kaffebaren, Baren och Café Blom. Välkommen!

Restaurangen

I restaurangen serveras ett antal lunchrätter, samt smörgåsar och hembakat för den som är sugen på fika eller något lättare. Vi har ett noga utvalt sortiment av närproducerad dryck, öl, cider och vin.

Till Restaurangen och Kaffebaren är det fri entré. Restaurangen är kontantfri.

Meny

Öppettider

Tisdag kl 11–19
Onsdag–söndag kl 11–17
Måndag stängt

Köket stänger:

Tisdag kl 18.30
Onsdag–söndag kl 16.00

Brunch i Restaurangen
Brunch i Restaurangen

Kaffebaren

Kaffebaren är belägen intill museets huvudentré och är den perfekta mötesplatsen. Här kan du enkelt slinka in på en perfekt extraherad espresso eller en mjukt krämig cappuccino tillsammans med en klassisk kanelbulle. Kaffebaren serverar även öl, vin och bubbel.

Öppettider

Tisdag kl 10–19.30
Onsdag-torsdag kl 10.00–17.30
Fredag kl 10–19.30
Lördag-söndag kl 10–17.30

Café Blom

Café Blom hittar du i anslutning till vårt grannmuseum ArkDes och Picassoträdgården. Här serveras bakverk, varma och kalla drycker, sallader, grillade mackor och andra smårätter.

Meny Café Blom

ArkDes öppettider

Teckning av vinflaska i svart/vitt.
Interiör från Kaffebaren med hyllor.
Kaffebaren. Foto: Stefan Andersson

Moderna Bar

Moderna Bar ligger i anslutning till Restaurangen och har samma fantastiska utsikt över Djurgården och tillgång till terrassen. Baren går hyra för privata evenemang.

Fest hos oss

Vi erbjuder en spännande miljö för fest, evenemang och konferens. Våra lokaler passar alltifrån det mindre lunchmötet till heldagskonferenser med middag eller bankett för flera hundra personer. I Restaurangen kan ni njuta av utsikten över vattnet, Djurgården och Strandvägen genom våra generösa panoramafönster.

Matsäcksplats

Har du med dig egen mat finns det plats att äta matsäck. På plan 1 finns en matsäcksplats som passar både familjer och skolklasser.

Läs mer om att besöka museet med skola

Teckning av en tepåse i svart/vitt.

Publicerad 22 maj 2015 · Uppdaterad 3 juli 2024