Museet är tillfälligt stängt med anledning av coronapandemin. Vi öppnar igen 16 juni 2020. Läs mer om museets åtgärder

Foto: Stefan Anderson

Restaurang, café och bar

På Moderna Museet kan du äta och dricka gott till Stockholms bästa utsikt! Oavsett om du är sugen på en rejäl lunch, en frisk kombucha eller en croissant till espresson kommer du inte bli besviken. Hos oss finns flera alternativ och du kan välja mellan Restaurangen, Kaffebaren, Baren och Café Blom. Välkommen!

Restaurangen

På vardagar kan du njuta av en generös buffé och på helgen dukar vi upp vår populära brunchbuffé i en avslappnad, ljus miljö. I Restaurangen finns ett utbud varma och kalla rätter, fräscha sallader, soppor, matiga mackor och goda hembakade kakor. Till maten kan du dricka Restaurangens egna ekologiska viner, friska juicer, öl och cider.

Lunchmeny tisdag–fredag

Brunchbuffé lördag–söndag

Öppettider: Museet inklusive Restaurangen är tillfälligt stängt.

Kaffebaren

Kaffebaren är belägen intill museets huvudentré och är den perfekta mötesplatsen. Här kan du enkelt slinka in på en perfekt extraherad espresso eller en mjukt krämig cappuccino tillsammans med en fin toscansk choklad eller goda italienska mandelskorpor. Kaffebaren serverar även öl, vin och bubbel.

Öppettider: Museet inklusive Kaffebaren är tillfälligt stängt

Café Blom

Café Blom hittar du i anslutning till vårt grannmuseum ArkDes och Picassoträdgården. Här serveras bakverk, varma och kalla drycker, sallader, grillade mackor och andra smårätter. Café Blom är tillfälligt stängt.

Meny Café Blom

ArkDes öppettider

Kaffebaren. Foto: Stefan Andersson

Moderna Bar

Moderna Bar ligger i anslutning till Restaurangen och har samma fantastiska utsikt över Djurgården och tillgång till terrassen. På fredagar, i samband med vernissager och andra tillfällen med spännande program, är Moderna Bar öppen kl 17–23.

Fest hos oss

Vi erbjuder en spännande miljö för fest, evenemang och konferens. Våra lokaler passar alltifrån det mindre lunchmötet till heldagskonferenser med middag eller bankett för flera hundra personer. I Restaurangen kan ni njuta av utsikten över vattnet, Djurgården och Strandvägen genom våra generösa panoramafönster.

Matsäcksplats

Har du med dig egen mat finns det plats att äta matsäck. På plan 1 finns en matsäcksplats som passar både familjer och skolklasser.

Läs mer om att besöka museet med skola

Publicerad 22 maj 2015 · Uppdaterad 14 maj 2020