Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Varje dag serveras en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Lunchmeny

Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag 11–14.30
Lördag–söndag 11–15.30

Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten.
Kaffe på maten 20 kr (vardagar)

Meny vecka 37

Tisdag 10 september

Kycklinggryta (MP, SU, S)
med dijon och dragon, rostad potatis och zucchini
175 kr
Vegofärsbiffar (SB, SU, S, ägg, G, MP)
med kokt potatis, lingon, gräddsås och pressgurka
155 kr

Onsdag 11 september

Honungsrostade morötter (MP, G)
med getostkräm, Sobrasada, vitkål och vita bönor
175 kr
Mozzarellasallad (MP, G, S, ägg, SU)
med tomat, rökt paprikamajonnäs, sotad persika, krutonger och mynta
155 kr

Torsdag 12 september

Panerad och friterad spätta (G, ägg, F, S, SU, MP)
med blomkål, sardellmajonnäs och smörsvängdpotatis
175 kr
Ängamat (MP, SU)
155 kr

Fredag 13 september

Kryddsotad fläskkarré (SU, ägg, S, MP)
med rökt majonnäs, sotade bönor, gremolata och rostad potatis
175 kr
Helrostad blomkål (MP, SU)
med vit bönpuré, Parmesan, oliver, salvia och kål
155 kr

Lördag 14 september–söndag 15 september

Kryddsotad fläskkarré (SU, ägg, S, MP)
med rökt majonnäs, sotade bönor, gremolata och rostad potatis
185 kr
Helrostad blomkål (MP, SU)
med vit bönpuré, Parmesan, oliver, salvia och kål
165 kr

Alltid på menyn

Veckans soppa (vegan)

Gulasch (SU)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Pasta Bolognese (MP, G, ägg, sulfit)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 9 september 2024