Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariskt och nygräddade baguetter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Lunchmeny

Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag 11–14.30
Lördag–söndag 11–15.30

Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten.
Kaffe på maten 20 kr (vardagar).

Meny vecka 49

Tisdag 5 december

Isterband (MP, G. senap, sulfit)
med dillstuvade rotfrukter, senap och picklad silverlök
175 kr
Krämigt matvete (MP, G, sulfit)
med rostade champinjoner, palsternacka och rosmarin (MP, G, sulfit)
155 kr

Onsdag 6 december

Viltfärsbiffar (MP, G, senap, ägg, sulfit)
med gräddsås, rostad potatis, morot och picklat körsbär
175 kr
Risotto (MP, sulfit)
med sotad lök, inkokt purjolök och Västerbottenost
155 kr

Torsdag 7 december

Sotad kolja (MP, skaldjur, selleri, sulfit)
med rotselleri, morot och velouté på havskräfta
175 kr
Bakad rödbeta (MP, sulfit)
med getost, honung, bitter sallad och inlagda vinbär
155 kr

Fredag 8 december

Kyckling (MP, sulfit)
med rött vin, champinjoner, syltlök, potatispuré och rökt sidfläsk
175 kr
Rostade gulbetor (MP, sulfit)
med bönor, päron och blåmögelost
155 kr

Lördag 9 december–söndag 10 december

Kyckling (MP, sulfit)
med rött vin, champinjoner, syltlök, potatispuré och rökt sidfläsk
185 kr
Rostade gulbetor (MP, sulfit)
med bönor, hyvlat päron och blåmögelost
165 kr

Alltid på menyn

Veckans soppa (vegan)

Curry-och kokosmjölksoppa
120 kr

För barnen

Pasta Bolognese (MP, G, ägg, sulfit)
85 kr 
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 4 december 2023