Group 2

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Här kan du njuta av säsongens finaste råvaror ur menyn som följer årstiderna. På buffén finns alltid ett stort utbud varma och kalla rätter. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Välj mellan sallader, soppor, kött, fisk eller vegetariska varmrätter och nygräddade baguetter. Efter maten eller till kaffet finns veganska jordnötsrutor, mandelbiscotti, kardemummabullar och mycket mer. Tisdag till fredag serveras dagens varm- och vegetarisk rätt samt en mustig soppa. Varmrätten ackompanjeras alltid med en generös och matig salladsbuffé.

Tisdag 18 juni

Stark korv med chili, jalapeño, coleslaw och rostade rotfrukter.
Stir-fried glasnudlar med tofu, chili, lime och koriander.

Onsdag 19 juni

Sydfransk fiskgryta med saffran, tomat, aioli.
Grönsakspaj med lök, ost, squash, timjan och örtkräm.

Torsdag 20 juni

Rödvinsmarinerad kyckling med smålökar, champinjoner och stompad potatis.
Italiensk kikärtsgryta med basilika och basmatiris.

Fredag 21 juni

Museet och Restaurangen är stängt. Välkommen på lördag igen! Då dukar vi fram sill, potatis och mycket mer! Läs mer om brunchen här: Brunch på vårt vis

Veckans soppa

Kålsoppa med potatis, lök, citron och spiskummin.
95 kr
Veckans soppa med salladsbuffé.
120 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås. (G)
Barnportion från buffén.
55kr

Lördag och söndag

På helgen dukar vi upp vår populära brunch. Läs mer: Brunch på vårt vis

Foto: Stefan Anderson

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 17 juni 2019