
Foto: Stefan Andersson
Restaurangens lunchmeny
Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariskt och nygräddade baguetter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Veckans lunch
Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag kl 11–14.30
Lördag-söndag kl 11–15.30
Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten. Välj en av dagens två rätter.
Vardag och helg: 165 kr (vegetariskt 145 kr)
Kaffe på maten: 15 kr
Meny vecka 12
Tisdag 21 mars–onsdag 22 mars
Rostad kyckling (MP, L)
med morotskräm, rostad potatis, rårörda svarta vinbär och gräddsås smaksatt med kycklingleverkräm
165 kr
Smörstekt ostronskivling (MP, L, kärnfrukt)
med blomkål, brynt smör och äpple
145 kr
Torsdag 23 mars–fredag 24 mars
Köttfärslimpa (MP, G, L)
med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka
165 kr
Kikärtor i tomat- och grönsaksbuljong (baljväxt, L, MP)
med tärnade rotfrukter och riven camembert
145 kr
Lördag 25 mars–söndag 26 mars
Långbakad oxkind (MP, L, stenfrukt)
med rostad morot, kokt potatis, inlagt körsbär och rödvinssås
165 kr
Glaserade betor (baljväxt, MP, L)
med krämiga linser och getfärskost
145 kr
Alltid på menyn
Veckans fisk
Bakad långa (fläsk, MP, L)
med chorizo, morötter och vitvinssås
195 kr
Veckans soppa (vegan)
Krämig svamp- och fänkålssoppa
125 kr
Matiga smörgåsar
Sorter varierar, från 85 kr
För barnen
Pasta Bolognese (G, L, MP)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (G, L, MP, ägg)
85 kr

Allergener
(S) innehåller senap
(MP) innehåller mjölkprotein
(G) innehåller gluten
(L) innehåller laktos
(ägg) innehåller ägg
(soja) innehåller soja
(BV) innehåller baljväxter
(N) innehåller nötter
Kontakt
Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60
Restaurangen arbetar aktivt med hållbarhet tillsammans med Hållbara Restauranger. Vi väljer främst närodlade råvaror efter säsong.
Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 20 mars 2023