
Foto: Stefan Andersson
Restaurangens lunchmeny
Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariskt och nygräddade baguetter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Veckans lunch
Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag kl 11–14.30
Lördag–söndag kl 11–15.30
Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten. Välj en av dagens två rätter.
Vardag och helg: 165 kr (vegetariskt 145 kr)
Kaffe på maten måndag–fredag: 15 kr
Meny vecka 22
Tisdag 30 maj–onsdag 31 maj
Krispig fläskkotlett (L, MP)
med äppelvelouté, lök och sommarkål
165 kr
Barigouleinkokt fänkål (L, MP, baljväxt, mandel)
med vita bönor, kronärtkockskräm och rostad mandel
145 kr
Torsdag 1 juni–fredag 2 juni
Sotad kycklinglårfile (L, MP)
med stuvad majs, picklad jalapeño och majrova
165 kr
Rotselleri och äppelspett (selleri, L, MP, mandel)
med aubergineröra, picklad gurka och lavendelglaze
145 kr
Lördag 3 juni–söndag 4 juni
Kycklingfärsbiffar (ägg, gluten, L, MP, senap)
med rödvinsås, knipplök och ramslöksmajonnäs
165 kr
Lupinböna (lupin, L, MP, G)
med dragonsmörsås, zucchinikräm och purjolök
145 kr
Alltid på menyn
Veckans fisk
Sej med soja- och brynt smör vinägrette och vit sparris (baljväxt, L, MP, senap, ägg)
195 kr
Veckans soppa (vegan)
Persiljerot och linser med smörgåskrasse och krutonger (G, Baljväxt)
125 kr
Matiga smörgåsar
Sorter varierar, från 85 kr
För barnen
Pasta Bolognese (G, L, MP)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (G, L, MP, ägg)
85 kr

Allergener
(S) innehåller senap
(MP) innehåller mjölkprotein
(G) innehåller gluten
(L) innehåller laktos
(ägg) innehåller ägg
(soja) innehåller soja
(BV) innehåller baljväxter
(N) innehåller nötter
Kontakt
Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60
Restaurangen arbetar aktivt med hållbarhet tillsammans med Hållbara Restauranger. Vi väljer främst närodlade råvaror efter säsong.
Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 30 maj 2023