Group 2

Restaurangen Moderna Museet i Stockholm Foto: Miki Anagrius

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Här kan du njuta av säsongens finaste råvaror ur menyn som följer årstiderna. I köket arbetar vi aktivt med hållbarhet.

Öppettider

Restaurangen öppnar kl 11 tisdag–söndag och stänger samtidigt som museet. Museets öppettider.

Dagens rätt

I dagens rätt ingår en generös salladsbuffé och kolsyrat vatten
120 kr
Kaffe på maten
15 kr

Tisdag 23 oktober

Kryddbakad svensk krispig Duroc grissida med äppelkompott, steksky och rostad potatis

Onsdag 24 oktober

Dillbakad sejfilé med sotad citron och fänkålsallad samt vitvinsås och stompad potatis (L)

Torsdag 25 oktober

Dragonkyckling med pepprig tomatsås, rostad kål och matvete (G)

Fredag 26 oktober

Fisk- och skaljdurslasagne med parmesankräm och ruccola (G, L)

Veckans vegetariska rätt

Italiensk lins- och kikärtsgryta med basilika, tomat, citron och basmatiris

Generös salladsbuffé och kolsyrat vatten ingår
120 kr

Dagens soppa

Potatis och blomkålsopps med vitt vin och grädde (L)
95 kr

Dagens soppa med salladsbuffé
120 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås (G)
55 kr
Barnportion från buffén
55kr

Övrigt

Fräscha sallader, soppa, matiga mackor och goda hembakade kakor.

Julbord på vårt vis

I december kan du boka julbord med stans vackraste utsikt! Gravad lax smaksatt med whiskey och sandelträ, knaprig svensk gårdsgris med balsamvinägerinkokta smålökar och russin, fräscha sallader med rödbetor och bönor. Lägg till fyra sorters sill, ugnsbakad King Edwardpotatis och brysselkål, nybakad Manitobabaguette med vispat smör och en dessert bestående av salt kola, chokladmousse och brownie och årets läckraste julbord är serverat. Givetvis finns det alltid ett vegetariskt alternativ som komplement till varmrätten. Vi dricker goda viner, julöl och svensk snaps.

Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Restaurangen på Moderna Museet in Stockholm Foto: Miki Anagrius

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 22 oktober 2018