Förköpsbiljett krävs för tillfälliga utställningar. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariska varmrätter och nygräddade baguetter. Kaffe och bröd ingår i lunchen på vardagar. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Lunchmeny 15–20 juni

Lunchen serveras kl 11.00–15.00. Till vardagslunchen ingår nybakad baguette, liten sallad, kaffe/te och stilla/bubbelvatten. Välj mellan veckans fisk, veckans vegetariska eller veckans smörgås.
145 kr

Veckans fisk

Fisk- och skaldjursgryta, fänkål, aioli, krutonger och dill.
(skaldjur, selleri, ägg, senap)

Veckans vegetariska (vegan)

Inkokta majrovor, grillad grön sparris, dinkel och gurka.
(gl)

Veckans smörgås

Helstekt svensk kalvrostbiff på rågbröd, syrad lök, tomat, pepparrot och pressgurka.
(gl, L, mp, ägg)

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås. (gl)
75 kr
Pannkakor med sylt och grädde. (gl)
75 kr

Halv portion av dagens rätt
75 kr

Allergener

(s) innehåller senap
(mp) innehåller mjölkprotein
(gl) innehåller gluten
(L) innehåller laktos
(ägg) innehåller ägg
(soja) innehåller soja
(bv) innehåller baljväxter
(n) innehåller nötter

(V) vegan

Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg
Teckning av fisk i svart/vitt.

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 14 juni 2021