Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Varje dag serveras en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Lunchmeny

Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag 11–14.30
Lördag–söndag 11–15.30

Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten.
Kaffe på maten 20 kr (vardagar)

Meny vecka 50

Tisdag 10 december

Köttbullar (G, S, Ä, SU, MP)
med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka och gräddsås
175 kr
Kronärtsskocka barigoule (SU, MP, S, Ä)
med rökt majonnäs, vita bönor och sotad gul lök
155 kr

Onsdag 11 december

“Tonkatsu” (G, SU, F, MP)
schnitzel med ris syrlig kålsallad och tonkatsusås
175 kr
Rostad jordärtskocka (MP, SU,N)
med getost, hyvlat päron, bittra blad, hasselnötter och honung- och tryffelvinaigrette
155 kr

Torsdag 12 december

Bakad lax (F, SU, MP)
med smörsväng potatis och morot, gröna ärtor, picklat krusbär och grillad vitvinssås
175 kr
Långbakad gulbeta (MP, SU, Mandel)
med dragonsmörsås, Gotlandslinser, sotad purjolök och rostad mandel
155 kr

Fredag 13 december

Kryddsotad kycklinglårfilé (Ä, S, SU, MP)
med parmesanmajonnäs, kryddrostad potatis, majs och smörad kycklingsås
175 kr
Mustig lins- och bönragu (SB, SU, SE, S, Ä, G)
med stekt svamp, örtmajonnäs, friséesallad och bakad tomat
155 kr

Lördag 14 december–söndag 15 december

Kryddsotad kycklinglårfilé (Ä, S, SU, MP)
med parmesanmajonnäs, kryddrostad potatis, majs och smörad kycklingsås
185 kr
Mustig lins- och bönragu (SB, SU, SE, S, Ä, G)
med stekt svamp, örtmajonnäs, friséesallad och bakad tomat
165 kr

Alltid på menyn

Veckans soppa (vegan)

Morot- och kokosmjölkssoppa (SU)
Tillbehör, krutong, rostade frön och smörgåskrasse (G)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Pasta Bolognese (MP, G, ägg, sulfit)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 10 december 2024