Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariskt och nygräddade baguetter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Veckans lunch

Serveras kl 11–16 (tisdagar även 16–19)

Avvikande öppettider vecka 20: 

18, 19, 20 och 21 maj – kassan stänger kl 15, Restaurangen stänger kl 16

Vardagar: 145 kr
Helgen: 165 kr
Kaffe på maten: 15 kr

Smör, bröd, mineralvatten och sallad ingår.

Tisdag 17 maj & onsdag 18 maj

Kycklingbröst, krispig jordärtskocka, risoni och gremolata på libbsticka (L, MP, G, selleri)

Vegetarisk moussaka med aubergine, zucchini, vitlök och tomat, serveras med tzatziki (G, L, MP, ägg, selleri)

Torsdag 19 maj & fredag 20 maj

Panerad och friterad kolja, dansk remoulad, kokt nypotatis, spenat och fänkålssallad (G, ägg, senap)

Pasta Limone, serveras med kronärtskocka och parmesan (G, L, MP)

Lördag 21 maj & söndag 22 maj

Bakad fläsksida, citronbakad morot, rostad nypotatis och rosésallad (L, MP)

165 kr

Blomkål, bakat ägg, vita bönor och rödlöksmarmelad (L, MP, baljväxt, ägg, G)

145 kr

Veckans soppa (vegan)

Morot- och ingefärssoppa (baljväxt, sesam)
125 kr

Hela veckan

Skagen, forellrom, citron, dill och smörstekt toast (skaldjur, L, ägg, S)

Halv portion 145 kr
Hel portion 185 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås. (GL)
75 kr
Pannkakor med sylt och grädde. (GL, L, MP, ägg)
75 kr

Halv portion av dagens rätt
75 kr

Allergener

(S) innehåller senap
(MP) innehåller mjölkprotein
(GL) innehåller gluten
(L) innehåller laktos
(ägg) innehåller ägg
(soja) innehåller soja
(BV) innehåller baljväxter
(N) innehåller nötter

Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg
Teckning av fisk i svart/vitt.

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 18 maj 2022