Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Under sommaren serveras en sommarmeny i Restaurangen varje dag fram till kl 14.30 därefter finns enklare kalla rätter i Kaffebaren i museets huvudentré.

Sommarmeny

Sommarburkar med sill, dillvänd nypotatis och prästost

Välj mellan senapssill, krämig sommarsill eller matjessill med gräddfil och hackad röd- och gräslök.

3 burkar sill, potatis, ost, knäckebröd och smör 145 kr
1 burk sill, potatis, ost, knäckebröd och smör 110 kr

Skeppsholmssallader, varierar under veckorna
145 kr

Gula ärtfritters med hummus och crudité (V) (baljväxter)
145 kr

Skagen på rågbröd (G) (L) (skaldjur) (ägg) (senap)
145 kr

Varm eller kall soppa
110 kr

Kallskuret med picklade grönsaker (senap)
105 kr

Ostfralla (L) (G)
38 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås. (G)
75 kr
Pannkakor med sylt och grädde. (G)
75 kr

Allergener

(G) innehåller gluten
(L) innehåller laktos och/eller mjölkprotein
(V) vegan

Öppettider

Öppettider: kl 11–14.30. Eftermiddagsgäster är välkomna till Kaffebaren som är öppen till kl 17.30.

Foto: Stefan Anderson

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 8 juli 2020