Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariskt och nygräddade baguetter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Veckans lunch

Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag kl 11–14.30
Lördag-söndag kl 11–15.30

Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten. Välj en av dagens två rätter.

Vardag och helg: 165 kr (vegetariskt 145 kr)

Kaffe på maten: 15 kr 

Meny vecka 12

Tisdag 21 mars–onsdag 22 mars

Rostad kyckling (MP, L)
med morotskräm, rostad potatis, rårörda svarta vinbär och gräddsås smaksatt med kycklingleverkräm
165 kr

Smörstekt ostronskivling (MP, L, kärnfrukt)
med blomkål, brynt smör och äpple
145 kr

Torsdag 23 mars–fredag 24 mars

Köttfärslimpa (MP, G, L)
med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka
165 kr

Kikärtor i tomat- och grönsaksbuljong (baljväxt, L, MP)
med tärnade rotfrukter och riven camembert
145 kr

Lördag 25 mars–söndag 26 mars

Långbakad oxkind (MP, L, stenfrukt)
med rostad morot, kokt potatis, inlagt körsbär och rödvinssås
165 kr

Glaserade betor (baljväxt, MP, L)
med krämiga linser och getfärskost
145 kr

Alltid på menyn

Veckans fisk

Bakad långa (fläsk, MP, L)
med chorizo, morötter och vitvinssås
195 kr

Veckans soppa (vegan)

Krämig svamp- och fänkålssoppa
125 kr

Matiga smörgåsar

Sorter varierar, från 85 kr 

För barnen

Pasta Bolognese (G, L, MP)
85 kr 
Pannkakor med sylt och grädde (G, L, MP, ägg)
85 kr

Teckning av fisk i svartvitt

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 20 mars 2023