KÖP BILJETT. Åtgärder för att minska smittspridningen av coronaviruset

Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariskt och nygräddade baguetter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Veckans lunch

Serveras kl 11–15 (helg kl 11-16). Smör, bröd, mineralvatten och sallad ingår.
Vardagar: 145 kr
Helgen: 165 kr
Kaffe på maten: 15 kr

Tisdag 21 september

Grillad fläskkarré, kålmajonnäs, stekt äpple och kålrabbi. (ägg, senap, L, MP)

Onsdag 22 september

Friterad torsk, tartarsås, fänkål, dill och citron. (fisk, ägg, L, MP, G)

Torsdag 23 september

Confiterat kycklinglår, espelettemajonnäs, kumminrostad morot och linsragû. (ägg, L, MP,selleri, senap)

Fredag 24 september

Bakad regnbåge, legymer, regnbågsrom, hummersås och kokt potatis. (L, MP, skaldjur, fisk)

Lördag & söndag 25-26 september

Bakad regnbåge, legymer, regnbågsrom, hummersås och kokt potatis. (L, MP, skaldjur, fisk)

Veckans vegetariska

Krämig polenta, rostad blomkål, mandel, zucchini, parmesan och salsa verde. (L, MP, senap)
145 kr

Veckans soppa (vegan)

Kål- och rödbetssoppa med matvete, saltgurka och persilja. (G, selleri)
125 kr

Hela veckan

Skagen, forellrom, citron, dill och smörstekt toast (skaldjur, laktos, ägg, senap)

Halv portion 145 kr
Hel portion 185 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås. (gl)
75 kr
Pannkakor med sylt och grädde. (gl, L, mp, ägg)
75 kr

Halv portion av dagens rätt
75 kr

Allergener

(s) innehåller senap
(mp) innehåller mjölkprotein
(gl) innehåller gluten
(L) innehåller laktos
(ägg) innehåller ägg
(soja) innehåller soja
(bv) innehåller baljväxter
(n) innehåller nötter

Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg
Teckning av fisk i svart/vitt.

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 20 september 2021