Restaurangens lunchmeny
Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Varje dag serveras en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Lunchmeny
Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag 11–14.30
Lördag–söndag 11–15.30
Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten.
Kaffe på maten 20 kr (vardagar)
Meny vecka 50
Tisdag 10 december
Köttbullar (G, S, Ä, SU, MP)
med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka och gräddsås
175 kr
Kronärtsskocka barigoule (SU, MP, S, Ä)
med rökt majonnäs, vita bönor och sotad gul lök
155 kr
Onsdag 11 december
“Tonkatsu” (G, SU, F, MP)
schnitzel med ris syrlig kålsallad och tonkatsusås
175 kr
Rostad jordärtskocka (MP, SU,N)
med getost, hyvlat päron, bittra blad, hasselnötter och honung- och tryffelvinaigrette
155 kr
Torsdag 12 december
Bakad lax (F, SU, MP)
med smörsväng potatis och morot, gröna ärtor, picklat krusbär och grillad vitvinssås
175 kr
Långbakad gulbeta (MP, SU, Mandel)
med dragonsmörsås, Gotlandslinser, sotad purjolök och rostad mandel
155 kr
Fredag 13 december
Kryddsotad kycklinglårfilé (Ä, S, SU, MP)
med parmesanmajonnäs, kryddrostad potatis, majs och smörad kycklingsås
175 kr
Mustig lins- och bönragu (SB, SU, SE, S, Ä, G)
med stekt svamp, örtmajonnäs, friséesallad och bakad tomat
155 kr
Lördag 14 december–söndag 15 december
Kryddsotad kycklinglårfilé (Ä, S, SU, MP)
med parmesanmajonnäs, kryddrostad potatis, majs och smörad kycklingsås
185 kr
Mustig lins- och bönragu (SB, SU, SE, S, Ä, G)
med stekt svamp, örtmajonnäs, friséesallad och bakad tomat
165 kr
Allergener
(G) innehåller gluten
(Kräftdjur) innehåller kräftdjur
(Ägg) innehåller ägg
(F) innehåller fisk
(Jordnötter) innehåller jordnötter
(SB) innehåller sojabönor
(MP) innehåller mjölkprotein
(N) innehåller nötter och mandel
(SE) innehåller selleri
(S) innehåller senap
(Sesam) innehåller sesamfrö
(LU) innehåller lupin
(Blötdjur) innehåller blötdjur
(SU) innehåller svaveldioxid och sulfit
Kontakt
Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60
Restaurangen arbetar aktivt med hållbarhet tillsammans med Hållbara Restauranger. Vi väljer främst närodlade råvaror efter säsong.
Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 10 december 2024