
Restaurangen Moderna Museet i Stockholm
Restaurangens lunchmeny
Välj mellan sallader, soppor, kött, fisk eller vegetariska varmrätter och nygräddade baguetter. Efter maten eller till kaffet finns veganska jordnötsrutor, mandelbiscotti, kardemummabullar och mycket mer. Tisdag till fredag serveras dagens varmrätt, veckans veganska rätt och en mustig soppa. Varmrätten ackompanjeras alltid med en generös och matig salladsbuffé.
Tisdag 19 februari
BBQ fläskkarré och grissida med coleslaw och rostade rotfrukter.
Onsdag 20 februari
Sydfransk fisk- och skaldjursgryta med tomat, saffran, brödkrutonger och aioli. (G)
Torsdag 21 februari
Pannbiff med lök, pressgurka, steksky och persiljepotatis. (G, L)
Fredag 22 februari
Svartpepparkryddad kyckling med fempepparsås, ugnsbakad kål och matvete. (G)
120 kr
Veckans vegetariska rätt
Pad Thai risnudlar med broccoli, friterad tofu, rödlök, böngroddar, lime och rostade solrosfrön.
120 kr
Dagens soppa
Tomatsoppa med rödvin, timjan, squash och rostad paprika.
95 kr
Dagens soppa med salladsbuffé
120 kr
För barnen
Ekologisk pasta med köttfärssås (G)
Barnportion från buffén
55kr
Lördag och söndag
På helgen dukar vi upp vår populära brunch. Läs mer: Brunch på vårt vis

(G) Innehåller gluten
(L) Innehåller laktos och/eller mjölkprotein
Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Öppettider
Restaurangen öppnar kl 11 tisdag–söndag och stänger 45 minuter innan museet. Museets öppettider.
Boka lunchbord
Boka lunchbord på: info@momumat.se eller 08-520 236 60
Restaurangen arbetar aktivt med hållbarhet tillsammans med Hållbara Restauranger. Vi väljer främst närodlade råvaror efter säsong.
Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 18 februari 2019