Group 2

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Här kan du njuta av säsongens finaste råvaror ur menyn som följer årstiderna. På buffén finns alltid ett stort utbud varma och kalla rätter. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Välj mellan sallader, soppor, kött, fisk eller vegetariska varmrätter och nygräddade baguetter. Efter maten eller till kaffet finns veganska jordnötsrutor, mandelbiscotti, kardemummabullar och mycket mer. Tisdag till fredag serveras dagens varm- och vegetarisk rätt samt en mustig soppa. Varmrätten ackompanjeras alltid med en generös och matig salladsbuffé.

Tisdag 15 oktober

Svensk nattbakad fläskkarré med  bbq sås, coleslaw och rostade rotfrukter.
Svamplasagne med tomat, chili, squasch och basilika.  (G) (L) (V)

Onsdag 16 oktober

Dillbakad sejfilé med  blåmusslor, fänkålsallad och stompad potatis. (L)
Rödcurry ”laksa” med aubergine, broccoli och limeblad samt basmatiris.  (V)

Torsdag 17 oktober

Citron och svartpepparkyckling med paprikasås och matvete. (G)
Falafel med orientalisk pickles, chilisås, vitlöksyoghurt och saffransris. (L) (V)

Fredag 18 oktober

Modernas fänkålskorv på svenskt fläskkött. Serveras med parmesanmajonnäs, picklad rödlök och rostad King edward-potatis.  (L)
Nattbakad kål med vita bönor och sellerisallad samt majstortilla. (V)

135 kr

Veckans soppa

Tomatsoppa med kål, rödvin och timjan. (V)
Salladsbuffé ingår.
110 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås. (G)
55kr
Barnportion från buffén.
55kr

Lördag och söndag

På helgen dukar vi upp vår populära brunch. Läs mer: Brunch på vårt vis

(G) innehåller gluten
(L) innehåller laktos
(V) vegan

Foto: Stefan Anderson

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 11 oktober 2019