Group 2

Restaurangen Moderna Museet i Stockholm

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Här kan du njuta av säsongens finaste råvaror ur menyn som följer årstiderna. På buffén finns alltid ett stort utbud varma och kalla rätter. Med hållbarthet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Välj mellan sallader, soppor, kött, fisk eller vegetariska varmrätter och nygräddade baguetter. Efter maten eller till kaffet finns veganska jordnötsrutor, mandelbiscotti, kardemummabullar och mycket mer. Tisdag till fredag serveras dagens varmrätt, veckans veganska rätt och en mustig soppa. Varmrätten ackompanjeras alltid med en generös och matig salladsbuffé.

Tisdag 19 februari

BBQ fläskkarré och grissida med coleslaw och rostade rotfrukter.

Onsdag 20 februari

Sydfransk fisk- och skaldjursgryta med tomat, saffran, brödkrutonger och aioli. (G)

Torsdag 21 februari

Pannbiff med lök, pressgurka, steksky och persiljepotatis. (G, L)

Fredag 22 februari

Svartpepparkryddad kyckling med fempepparsås, ugnsbakad kål och matvete. (G)

120 kr

Veckans vegetariska rätt

Pad Thai risnudlar med broccoli, friterad tofu, rödlök, böngroddar, lime och rostade solrosfrön.
120 kr

Dagens soppa

Tomatsoppa med rödvin, timjan, squash och rostad paprika.
95 kr
Dagens soppa med salladsbuffé
120 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås (G)
Barnportion från buffén
55kr

Lördag och söndag

På helgen dukar vi upp vår populära brunch. Läs mer: Brunch på vårt vis

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 18 februari 2019