Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens meny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Varje dag serveras en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Öppettider

Tisdag och fredag

Kl 11–19.30
Köket är öppet:
Kl 11–18.30

Onsdag, torsdag, lördag, söndag

Kl 11–17.00
Köket är öppet:
Onsdag-torsdag kl 11–14.30
Lördag-söndag kl 11–15.30

Lunch vecka 4

Nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Kaffe på maten 20 kr (vardagar)

Tisdag 21 januari

Helstekt racks av ibericogris (SU, MP)
med en kräm på vita bönor, salsa verde, sotad sivripaprika och kryddigt smaksatt fläsksky
175 kr
Rödbetstartar (Ä, S, SU)
med rökt majonnäs, friterad potatis, vattenkrasse och tryffelvinaigrette
155 kr

Onsdag 22 januari

Grön thaigryta (SB, SU, MP)
med sotad kyckling, zucchini, broccoli, kokosmjölk och limeblad
175 kr
Helbakad blomkål (MP, SU, Ä)
med svartkål, smörsvängd gråärta och kräm på brynt smör
155 kr

Torsdag 23 januari

Panerad och friterad spätta (F, Ä, G, S, SU)
med tartarsås, potatis, ärtor och dill
175 kr
Vegetarisk moussaka (MP, SU, SB, G)
med vitlöksslungad paprika och oliver, samt en ruccolasallad
155 kr

Fredag 24 januari

Kalv-tritip (S, Ä, SU, SE, MP)
med tryffelmajonnäs, kryddig rotselleri, syrad lök och rödvinssås
175 kr
Rödvinsrisotto (SU, MP)
med smörsvängd svartkål och rödbeta, getost och krispig grönkål
155 kr

Lördag 25 januari–söndag 26 januari

Kalv-tritip (S, Ä, SU, SE, MP)
med tryffelmajonnäs, kryddig rotselleri, syrad lök och rödvinssås
185 kr
Rödvinsrisotto (SU, MP)
med smörsvängd svartkål och rödbeta, getost och krispig grönkål
165 kr

Alltid på menyn

Veckans soppa (vegan)

Grönkålssoppa (SU)
Tillbehör: Vitlöksplanti och krutonger (G)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Pasta Bolognese (MP, G, ägg, sulfit)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 20 januari 2025