Group 2

Restaurangen Moderna Museet i Stockholm

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Här kan du njuta av säsongens finaste råvaror ur menyn som följer årstiderna. På buffén finns alltid ett stort utbud varma och kalla rätter. Med hållbarthet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Välj mellan sallader, soppor, kött eller vegetariska varmrätter, rågbrödsmackor och nygräddade baguetter. Efter maten eller till kaffet finns veganska jordnötsrutor, mandelbiscotti, chokladtryffel, kardemummabullar och mycket mer.

Buffé

På buffén serveras dagens varmrätt, veckans veganska rätt och en mustig soppa. Varmrätten ackompanjeras alltid med en generös och matig salladsbuffé.
Onsdag–fredag 120 kr

Tisdagar i december

På tisdagar i december serverar vi julbuffé med svensk nattbakad grissida i julkryddor, brysselkål, steksky, inkokat smålökar och russin samt rostad King Edward potatis. Det vegetariska alternativet består av julkryddad kikärtsgryta med kardemumma, russin, tomat och saffransris.
Tisdagar 145 kr

Onsdag 12 december

Panerad sejfilé med dansk remouladsås, citron och ugnsbakad potatis

Torsdag 13 december

Ugnsbakad kycklinglårfilé med gröncurrykokossås och basmatiris

Fredag 14 december

Sydfransk fisk- och skaldjursgryta med fänkål, saffran, tomat och aioli

Lördag och söndag

På helgen dukar vi upp vår populära brunch. Läs mer: Brunch på vårt vis

Veckans veganska rätt

Italiensk kikärtsgryta med tomat, rostad paprika, basilika och citronkräm
Med salladsbuffé
120 kr

Dagens soppa

Rödkål och rödbetssoppa med rödvinsvinäger, svartpeppar och smetana (L)
95 kr

Dagens soppa med salladsbuffé
120 kr

För barnen

Ekologisk pasta med köttfärssås (G)
55 kr
Barnportion från buffén
55kr

Mindre rätter

Laxröra på rågbröd
Smörgås bakade på manitobamjöl

Något sött

Vegansk jordnötsruta
Mandelbiscotti
Lyxig brownie
Kardemumma- och kanelbulle
Chokladtryffel
Italienska praliner
Prima kolor med mera

Att dricka

Nybryggt kaffe
Ekologiskt kinesiskt te
Restaurangens egna ekologiska viner
Svensk kombucha
Ekologiska juicer
Cider och öl
Ginger beer och banan- och pärondryck

Julbord på vårt vis

I december kan du boka julbord med stans vackraste utsikt! Gravad lax smaksatt med whiskey och sandelträ, knaprig svensk gårdsgris med balsamvinägerinkokta smålökar och russin, fräscha sallader med rödbetor och bönor. Lägg till fyra sorters sill, ugnsbakad King Edwardpotatis och brysselkål, nybakad Manitobabaguette med vispat smör och en dessert bestående av salt kola, chokladmousse och brownie och årets läckraste julbord är serverat. Givetvis finns det alltid ett vegetariskt alternativ som komplement till varmrätten. Vi dricker goda viner, julöl och svensk snaps.

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 10 december 2018