Sallad i skål på bord.

Foto: Stefan Andersson

Restaurangens lunchmeny

Ät lunch till stans vackraste utsikt! Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Välj mellan sallader, kött, fisk eller vegetariskt och nygräddade baguetter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Veckans lunch

Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag kl 11–14.30
Lördag–söndag kl 11–15.30

Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten. Välj en av dagens två rätter.

Vardag och helg: 165 kr (vegetariskt 145 kr)

Kaffe på maten måndag–fredag: 15 kr

Meny vecka 22

Tisdag 30 maj–onsdag 31 maj

Krispig fläskkotlett (L, MP)
med äppelvelouté, lök och sommarkål
165 kr
Barigouleinkokt fänkål (L, MP, baljväxt, mandel)
med vita bönor, kronärtkockskräm och rostad mandel
145 kr

Torsdag 1 juni–fredag 2 juni

Sotad kycklinglårfile (L, MP)
med stuvad majs, picklad jalapeño och majrova
165 kr
Rotselleri och äppelspett (selleri, L, MP, mandel)
med aubergineröra, picklad gurka och lavendelglaze
145 kr

Lördag 3 juni–söndag 4 juni

Kycklingfärsbiffar (ägg, gluten, L, MP, senap)
med rödvinsås, knipplök och ramslöksmajonnäs
165 kr
Lupinböna (lupin, L, MP, G)
med dragonsmörsås, zucchinikräm och purjolök
145 kr

Alltid på menyn

Veckans fisk

Sej med soja- och brynt smör vinägrette och vit sparris (baljväxt, L, MP, senap, ägg)
195 kr

Veckans soppa (vegan)

Persiljerot och linser med smörgåskrasse och krutonger (G, Baljväxt)
125 kr

Matiga smörgåsar

Sorter varierar, från 85 kr 

För barnen

Pasta Bolognese (G, L, MP)
85 kr 
Pannkakor med sylt och grädde (G, L, MP, ägg)
85 kr

Teckning av fisk i svartvitt

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 30 maj 2023