
Rättvisefestival
1.3 2015
Stockholm
Moderna Museet öppnar festivaldagen till ära upp sina lokaler för Rättviseförmedlingen i form av 1000 specialbiljetter. Dessa 1000 specialbiljetter omvandlas till Rättviseband och kommer att säljas i förväg via Rättviseförmedlingens webbsida. Med Rättvisebandet kan innehavaren under festivaldagen ta del av:
Catti Brandelius ger en orättvis visning kl 16.
Foto: Åse Bengtsson
Moderna Museets utställningar
Rättvisebandet gäller som inträdesbiljett till alla museets utställningar.
Filmvisning och visning Louise Bourgeois
Filmvisning om den normbrytande skulptören Louise Bourgeois och visning av Moderna Museets stora utställning Louise Bourgeois – I Have Been to Hell and Back.
Rättvisevisningar
Under festivalen håller bland andra överintendent Daniel Birnbaum och vice museichef Ann-Sofi Noring visningar med rättviseperspektiv inom konsten. Det blir också orättvis visning med konstnären och performanceartisten Catti Brandelius.
Rättvisekafé & bar
Under hela dagen finns möjlighet att umgås med alla andra rättviseförmedlare som är på plats, på plan 2.
Biljetter
Några programpunkter kräver särskild platsbiljett, vilka det är framgår i programmet nedan. Begränsat antal, först till kvarn. För att stödja Rättviseförmedlingens arbete kan du köpa ett rättviseband för 120 kr, som gäller som inträde till museets utställningar och de öppna programpunkterna.
Om Rättviseförmedlingen
Rättviseförmedlingen är en ideell organisation som arbetar för en rättvis representation som speglar Sverige som det ser ut. Fler än 70 000 personer är engagerade och samarbetar ideellt i sociala medier för att hjälpa företag, organisationer och medier att hitta den kompetens som hamnat i skymundan. Rättviseförmedlingens vision är att stereotypa föreställningar om exempelvis kön, ursprung och fysiska förutsättningar inte ska begränsa människors möjligheter och rättigheter att göra vad de vill och kan.