Museet är tillfälligt stängt med anledning av Folkhälsomyndighetens allmänna råd kring coronaviruset. Vi håller stängt tills vidare. Läs mer om stängningen och biljettåterköp

Skolklass med guide

Skolvisning på Moderna Museet. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Skolvisningar för alla åldrar

Skolklasser är välkomna att besöka museet tillsammans med ansvariga lärare. Vi erbjuder ett brett och inspirerande program för elever från förskolan till gymnasiet. Boka en visning med en av våra konstpedagoger eller kom på egen hand!

Boka en guidad visning, verkstad eller workshop

För gymnasiet och årskurs 7–9 har vi visningar och workshops och för förskolan och årskurs 0–6 kan ni boka visning och verkstad. Det finns flera olika teman att välja mellan.

Besök museet på egen hand

Under Covid-19-pandemin har vi begränsad möjlighet att ta emot skolklasser som besöker oss på egen hand. Vi ber er kontakta bokningen tidigast en vecka före ert besök för att försäkra er om plats. Max 15 personer per grupp. Det är tyvärr inte möjligt för skolklasser att besöka utställningen ”Giacometti – Ansikte mot ansikte” på egen hand.

Maila bokningen: bokavisning@modernamuseet.se

Fri entré för:

  • Lärarledda förskole- och skolklasser med elever till och med 18 år
  • Medföljande lärare, pedagoger och assistenter
  • SFI-klasser

Inför besöket

Förbered ert besök med hjälp av våra lärarhandledningar som finns till utvalda utställningar.

Kolla in vilka verk som visas i samlingen just nu: Sök i samlingen

När ni är här

För att hjälpa oss att begränsa smittspridningen ber vi er att tvätta händerna när ni kommer till museet. Handsprit finns tillgänglig i foajén. Håll avstånd på minst 1,5 meter under hela ert besök.

Anmäl klassen i kassan när ni kommer till museet, även om ni inte har bokat någon visning. Klassen får då träffa en av våra värdar som ger en kort introduktion till museet och aktuella utställningar.

Vi rekommenderar att hela gruppen går tillsammans.

Läs igenom vad som gäller under ert museibesök: Information inför besöket

Nyhetsbrev för lärare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för lärare så får du veta vad som händer på museet för skolan.

Fortbildning för lärare

Varje termin bjuder vi in till inspirerande lärarkvällar. Där presenteras aktuella utställningar och den pedagogiska verksamheten på museet. Vi erbjuder även studiedagar för lärare, boka en studiedag så skräddarsyr vi den efter era behov.

Publicerad 22 maj 2015 · Uppdaterad 8 september 2020