Group 2
Skolvisning

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Vi har skolvisningar för alla åldrar

Upptäck den moderna och samtida konsten genom ett besök på Moderna Museet!

Skolklasser är varmt välkomna att besöka Moderna Museet tillsammans med ansvariga lärare. För att undvika krockar med förbokade visningar ber vi att ni kontaktar bokningen i god tid och meddelar vilken dag ni önskar besöka oss: maila bokningen.

Boka visning, verkstad eller workshop

Kombinera gärna ert museibesök med en visning eller ett besök i Verkstan där ni själva får jobba med olika material kopplat till det ni sett i museet. För gymnasiet har vi workshops med flera spännande teman att välja på och för förskolan och åk 0–6 erbjuder vi olika temavisningar med verkstad.

Lärarhandledningar, lärarkvällar och studiedagar

För lärare erbjuder vi kostnadsfria lärarhandledningar till utvalda utställningar och en gång per termin presenterar vi aktuella utställningar och den pedagogiska verksamheten i våra populära lärarkvällarStudiedagar för lärare går att boka hel eller halv dag, kvällar skräddarsyr vi efter behov.

Missa inte det pedagogiska verktyget 50 bilder, perfekt för dig som vill arbeta med konstbilder i skolundervisningen!

Aktuellt för skolan

Läs det senaste om vad som händer på museet för skolan: Nyheter skola

Hur gjorde ni?

Dela med er av era erfarenheter från besök på Moderna Museet och inspirera kollegor! Berätta hur ni har utformat era visningar, gjort lyckade övningar på museet eller i klassrummet eller något annat som kan vara av intresse.

Maila Ylva Hillström, intendent förmedling.

Skapande skola

Moderna Museet samarbetar gärna med din skola i ett Skapande skola-projekt!

Vill ni att eleverna kommer till museet för att se och samtala om konst och få en upplevelse de sent kommer att glömma? Eller har ni ett tema som ni vill arbeta med i både teori och praktik? Kontakta oss i god tid, så formulerar vi ett projekt tillsammans.

Skapande skola är regeringens satsning på att integrera kulturella och konstnärliga uttryck i grundskolan. Det är bara skolans huvudman som kan söka bidraget! Läs mer om Skapande skola på Kulturrådet

Publicerad 22 maj 2015 · Uppdaterad 11 januari 2018