Foto: My Matson/Moderna Museet

Skolvisningar för alla åldrar

Väck lusten att utforska konst! Boka någon av våra temavisningar eller välj en temavisning med workshop av museets inspirerande utställningar. Du kan även besöka museet på egen hand med din klass eller grupp.

Moderna Museet är en plats för lärande och kreativitet. Boka någon av våra temavisningar eller välj en temavisning med workshop av museets utställningar. Våra temavisningar och workshops kan kopplas till läroplanens olika ämnen. Att uppleva och tala om konst stimulerar eleverna till ett medvetet betraktande. I mötet med konsten övas förmågan att formulera tankar i ord, att lyssna på andra och att våga tänka kritiskt.

BESÖK MUSEET PÅ EGEN HAND

Inför besöket

Om ni vill besöka museet på egen hand ber vi att ni hör av er till bokningen och talar om när ni vill komma. Annars uppstår lätt krockar. Kontakta: bokavisning@modernamuseet.se

Förbered ert besök med hjälp av våra lärarhandledningar som finns till utvalda utställningar.

Kolla in vilka verk som visas i samlingen just nu: Sök i samlingen

När ni är här

Anmäl klassen i kassan när ni kommer till museet, även om ni inte har bokat någon visning. Klassen får då träffa en av våra värdar som ger en kort introduktion till museet och aktuella utställningar.

Vi rekommenderar att hela klassen går tillsammans i grupp genom salarna.

Läs igenom vad som gäller under ert museibesök: Information inför besöket

Fri entré för:

Lärarledda förskole- och skolklasser med elever till och med 18 år, medföljande lärare, pedagoger, assistenter och SFI-klasser. Även daglig verksamhet/LSS med konstinriktning.

Läs mer här: Grupper med fri entré

HUR GJORDE NI?

Dela med er av era erfarenheter från Moderna Museet och inspirera kollegor! Berätta hur ni har utformat visningar, gjort övningar på museet eller i klassrummet eller något annat som kan vara av intresse.

Maila Helena Åberg, intendent förmedling

SÖK BIDRAGET SKAPANDE SKOLA

Vill ni att eleverna kommer till museet för att se och samtala om konst och få en upplevelse de sent kommer att glömma? Eller har ni ett tema som ni vill arbeta med i både teori och praktik? Kontakta oss så formulerar vi projektet tillsammans.

Skapande skola är regeringens satsning på att integrera kulturella och konstnärliga uttryck i grundskolan. Det är bara skolans huvudman som kan söka bidraget! Läs om Skapande skola hos Kulturrådet

Publicerad 22 maj 2015 · Uppdaterad 4 juni 2024