Group 2
Skolvisning

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Vi har skolvisningar för alla åldrar

Skolklasser är välkomna att besöka museet tillsammans med ansvariga lärare. Vi erbjuder ett brett och inspirerande program för elever från förskolan till gymnasiet.

Boka en visning eller ett besök i Verkstan där ni själva får jobba med olika material kopplat till det ni sett i museet. För gymnasiet och åk 7-9 har vi workshops med flera spännande teman att välja på och för förskolan och åk 0–6 erbjuder vi visning och verkstad med olika teman.

Här hittar du priser, kontaktuppgifter och bokar visningar.

Lärarhandledningar & 50-bilder

Förbered ert besök med hjälp av våra lärarhandledningar som finns till utvalda utställningar. Missa inte det pedagogiska verktyget 50 bilder, perfekt för dig som vill arbeta med konstbilder i klassrummet!

Fortbildning för lärare

Varje termin bjuder vi in till inspirerande lärarkvällar. Där presenteras aktuella utställningar och den pedagogiska verksamheten på museet. Vi erbjuder även studiedagar för lärare, boka en studiedag så skräddarsyr vi den efter era behov.

Nyhetsbrev för lärare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för lärare så får du veta vad som händer på museet för skolan.

Hur gjorde ni?

Dela med er av era erfarenheter från Moderna Museet och inspirera kollegor! Berätta hur ni har utformat visningar, gjort övningar på museet eller i klassrummet eller något annat som kan vara av intresse.

Maila Ylva Hillström, intendent förmedling.

Skapande skola

Vill ni att eleverna kommer till museet för att se och samtala om konst och få en upplevelse de sent kommer att glömma? Eller har ni ett tema som ni vill arbeta med i både teori och praktik? Kontakta oss i god tid, så formulerar vi projektet tillsammans.

Skapande skola är regeringens satsning på att integrera kulturella och konstnärliga uttryck i grundskolan. Det är bara skolans huvudman som kan söka bidraget! Läs om Skapande skola på Kulturrådet

Publicerad 22 maj 2015 · Uppdaterad 9 februari 2018