Vaccinationsbevis: Här kan du läsa mer om vad som gäller på museet.

Barn och vuxen bygger verk av Olafur Eliasson

Olafur Eliasson, The structural evoution project, 2001 Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Upptäck konsten med barn

Inspireras av konstnärerna på Moderna Museet! Här finns konstverk som är spännande för hela familjen. Kan ni inte besöka oss på Skeppsholmen finns många idéer från konstens värld som ni kan ta del av hemifrån. Välkommen!
Familjeaktiviteter på Moderna Museet

Visning och verkstad för barn

Följ med på visning och verkstad på söndagar. Vi ser aktuell utställning och skapar sedan i Verkstan.
Välkommen!

Tider och datum: Visning och verkstad

Drop-in verkstad: måla & rita

En drop-in verkstad där ni kan måla och rita. Till drop-in går ni utan att vara med på visning och vi använder oss av enklare tekniker och material såsom färg och kritor. Du behöver ingen biljett. Fri entré för alla åldrar.

Tider och datum: Drop in: Rita och måla

Lovprogram

Under skolloven är alla skollediga barn välkomna till Verkstan på Lovprogram tillsammans med en vuxen. Vi börjar alltid med visning av konsten i museet och skapar sedan i Verkstan efter lovprogrammets varierande teman.

Datum och tider: Lovprogram

Babyvisningar med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 3–12 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan.

Vi återupptar de öppna babyvisningarna 2022. Du kan fortfarande boka babyvisningar eller babyvisning och verkstad som grupp.

Konstäventyret gör du själv i utställningen

Konstäventyr för barn (och vuxna) finns till de större, tillfälliga utställningarna. Ofta är det en uppgift som ska lösas med olika kluriga uppdrag på vägen. Fråga i informationsdisken på plan 4 och gör dig redo för spännande äventyr!

Konstkurser för barn och ungdom

Möt konsten i museet tillsammans med en konstpedagog. I våra kurser för barn får kursdeltagarna se konsten i museet och prova olika konstnärliga tekniker, till exempel att måla med tempera och akryl eller teckna med blyerts och kol.

Boka en plats på våra populära kurser där ungdomarna och barnen får använda, utveckla och fördjupa sin egen kreativitet. Konstpedagogen som leder kursen introducerar olika konstnärliga tekniker och kursdeltagarna får arbeta med något de själva har intresse för.

Våra kurser ges för barn i alla åldrar i måleri, skulptur och digitalt skapande. Kursprogrammet för vår- och höstkurserna sträcker sig över hela terminen och sommarkurserna ges veckovis för lovlediga barn.

Prenumerera gärna på Moderna Museets nyhetsbrev för familj så missar du inte information om kommande kursprogram: Nyhetsbrev för familj

Skapa hemma med inspiration av Giacometti

Gör det själv-filmer

Vi inspireras av bilder på konstnären Alberto Giacomettis verk och skapar själva. Titta, känn, gör om, och prova igen. Hitta ett sätt där handen och ögat kan utforska och skapa något tillsammans. Vi bekantar oss med material som bläckpennan, lera, frystorkat kaffe, gips och vax.

Skaparverkstad

Interaktiv livesändning

Tillsammans med museets pedagog Rebecka Stone skapar vi som konstnärerna i Moderna Museet samling. Vi tittar på några av museets mest älskade verk och testar olika typer av måleri och skulptur. Se livesändningen och chatta med Rebecka och de andra som tittar eller se i efterhand här på webbplatsen eller på Moderna Museets YouTube-kanal.

Skapa som konstnärerna på museet

Film och inspiration

Få tips på hur du hemifrån kan skapa egna konstverk inspirerade av konstnärer i Moderna Museet samling. Vi bekantar oss med spännande konstnärer och gör egna konstverk av sådant vi kanske redan har hemma. Det finns inget som är rätt eller fel, fult eller fint när du skapar. Men det finns en regel – det finns inga regler.

Lägg gärna upp bilder på dina egna verk i sociala medier och tagga @ModernaMuseet #VerkstanModernaMuseet

Besöksinformation till familjen

På museet finns skötbord, vagnparkering, lånebärselen och sittvagnar att låna och i Restaurangen serveras mat för stora och små. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Tänk på att konstverken i museet är känsliga och inte får vidröras. Håll gärna barnen i handen i utställningssalarna.

Aktuellt för familjen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för familj

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 11 november 2021

Mer för familjen