Group 2
Barn och vuxen bygger verk av Olafur Eliasson

Olafur Eliasson, The structural evoution project, 2001 Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Välkommen till museet med barn

Ta med hela familjen till Moderna Museet. Här finns aktiviteter för stora och små. Fri entré för alla till Moderna Museets samling och många tillfälliga utställningar.

Titta in i barnens läshörna, häng med på familjesöndagar i Verkstan, lyssna på familjeaudioguiden och lös uppgifterna i tipspromenaden eller de kluriga familjevandringarna. Under skolloven är skollediga barn välkomna till Moderna Museets verkstad på lovprogram. Missa inte heller våra populära babyvisningar i lugn takt eller våra konstkurser för stora och små barn.

På museet finns skötbord, vagnparkering, lånebärselen och sittvagnar att låna och i Restaurangen serveras mat för stora och små. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Tänk på att konstverken i museet är känsliga och inte får vidröras. Håll gärna barnen i handen i utställningssalarna.

Aktuellt för familjen

Läs det senaste om vad som händer på museet för familjen: Nyheter familj

Familjesöndag

Följ med på visning och verkstad varje söndag för barn tillsammans med vuxna. För barn 2–6 år och 7–14 år. Vi ser aktuell utställning och skapar sedan i Verkstan. Antalet platser på familjesöndagarna är begränsat. Platsbiljetter hämtas i entrékassan samma dag och kostar ingenting. Ingen föranmälan, först till kvarn gäller. Inträdesbiljett till våra större, tillfälliga utställningar krävs för de över 18 år.

Tider och datum: Familjevisningar

Drop-in verkstad: måla & rita

Varje söndag till och med mars 2018 och under skolloven har vi drop-in verkstad där ni kan måla och rita. Till drop-in går ni utan att vara med på visning och vi använder oss av enklare tekniker och material såsom färg och kritor. Du behöver ingen biljett. Fri entré för alla åldrar.

Tider och datum: Familjevisningar

Lovprogram

Under skolloven är alla skollediga barn från 4 år välkomna till Verkstan på Lovprogram. Vi börjar alltid med visning av konsten i museet och skapar sedan i Verkstan efter lovprogrammets varierande teman.Biljett hämtas när museet öppnar samma dag. Ej förbokning. Det kostar ingenting att delta i lovprogrammet men inträdesbiljett till våra större, tillfälliga utställningar krävs för de över 18 år.  Välkommen!

Datum och tider: Lovprogram

Babyvisningar med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 0–15 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan. Platsbiljett hämtas i entrékassan samma dag och kostar ingenting. Ingen föranmälan. Till entrébelagda, tillfälliga utställningar krävs entrébiljett. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som visas på babyvisningen.

Datum och tider: Babyvisningar

Är ni ett gäng som vill gå på visning tillsammans? Boka en egen visning

Familjevandringen gör du själv i utställningen

Familjevandringar för barn och vuxna finns till de större, tillfälliga utställningarna. Ofta är det en uppgift som ska lösas med olika kluriga uppdrag på vägen. Fråga i informationsdisken på plan 4 och gör dig redo för spännande konstäventyr!

Kontakt

Pernilla Stalfelt, konstpedagog, p.stalfelt@modernamuseet.se
Hillevi Berglund, konstpedagog, h.berglund@modernamuseet.se

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 12 december 2017