Group 2
Barn och vuxen bygger verk av Olafur Eliasson

Olafur Eliasson, The structural evoution project, 2001 Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Välkommen till museet med barn

Ta med hela familjen till Moderna Museet. Här finns aktiviteter för stora och små. Fri entré för alla till Moderna Museets samling och många tillfälliga utställningar.

Titta in i barnens läshörna, häng med på familjesöndagar i Verkstan, lyssna på familjeaudioguiden och lös uppgifterna i tipspromenaden eller de kluriga familjevandringarna. Under skolloven är skollediga barn välkomna till Moderna Museets verkstad på lovprogram. Missa inte heller våra populära babyvisningar i lugn takt eller våra konstkurser för stora och små barn.

Familjesöndag

Följ med på visning och verkstad varje söndag för barn tillsammans med vuxna. Vi ser aktuell utställning och skapar sedan i Verkstan.

För barn 2–6 år och 7–14 år. En vuxen per familj.

Antalet platser på familjesöndagarna är begränsat. Platsbiljetter hämtas i entrékassan samma dag och kostar ingenting. Ingen föranmälan, först till kvarn gäller. Inträdesbiljett till våra större, tillfälliga utställningar krävs för de över 18 år.

Tider och datum: Familjesöndagar

Drop-in verkstad: måla & rita

Varje söndag 27 oktober 2019–19 april 2020 och under skolloven har vi drop-in verkstad där ni kan måla och rita. Till drop-in går ni utan att vara med på visning och vi använder oss av enklare tekniker och material såsom färg och kritor. Du behöver ingen biljett. Fri entré för alla åldrar.

Tider och datum: Familjevisningar

Lovprogram

Under skolloven är alla skollediga barn från 4 år välkomna till Verkstan på Lovprogram tillsammans med en vuxen. Vi börjar alltid med visning av konsten i museet och skapar sedan i Verkstan efter lovprogrammets varierande teman.

För barn från 4 år. En vuxen per familj. Biljett hämtas när museet öppnar samma dag. Ej förbokning. Det kostar ingenting att delta i lovprogrammet men inträdesbiljett till våra större, tillfälliga utställningar krävs för de över 18 år.  Välkommen!

Datum och tider: Lovprogram

Babyvisningar med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 3–12 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan.

Antalet platser är begränsat: max 10 vuxna och 10 barn. Biljett till babyvisningarna köper du via Tickster. Biljetten gäller för en vuxen med barn i barnvagn och ger entré till utställningarna på museet. Ingen rabatt för Moderna Museets Vänner eller studenter gäller.

Är ni ett gäng som vill gå på visning tillsammans? Boka en egen visning

Datum och tider: Babyvisningar

Köp biljett till babyvisning

Familjevandringen gör du själv i utställningen

Familjevandringar för barn och vuxna finns till de större, tillfälliga utställningarna. Ofta är det en uppgift som ska lösas med olika kluriga uppdrag på vägen. Fråga i informationsdisken på plan 4 och gör dig redo för spännande konstäventyr!

Konstkurser för barn och ungdom

Möt konsten i museet tillsammans med en konstpedagog. I våra kurser för barn får kursdeltagarna se konsten i museet och prova olika konstnärliga tekniker, till exempel att måla med tempera och akryl eller teckna med blyerts och kol.

Boka en plats på våra populära kurser där ungdomarna och barnen får använda, utveckla och fördjupa sin egen kreativitet. Konstpedagogen som leder kursen introducerar olika konstnärliga tekniker och kursdeltagarna får arbeta med något de själva har intresse för.

Våra kurser ges för barn i alla åldrar i måleri, skulptur och digitalt skapande. Kursprogrammet för vår- och höstkurserna sträcker sig över hela terminen och sommarkurserna ges veckovis för lovlediga barn. Välkommen med din kursanmälan!

Kursanmälan hösten 2020

Höstens kursprogram och anmälningsinformation hittar du här: Konstkurser för barn och ungdomar våren 2020

Prenumerera gärna på Moderna Museets nyhetsbrev för familj så missar du inte information om kommande kursprogram: Nyhetsbrev för familj

Besöksinformation till familjen

På museet finns skötbord, vagnparkering, lånebärselen och sittvagnar att låna och i Restaurangen serveras mat för stora och små. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Tänk på att konstverken i museet är känsliga och inte får vidröras. Håll gärna barnen i handen i utställningssalarna.

Aktuellt för familjen

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för familj: Anmäl dig till Moderna Museets nyhetsbrev

Kontakt

Pernilla Stalfelt, konstpedagog, p.stalfelt@modernamuseet.se
Hillevi Berglund, konstpedagog, h.berglund@modernamuseet.se

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 9 december 2019

Nyheter för familj

Boka vårens kurser för barn

9.12 2019

Nu har programmet för vårens konstkurser för barn släppts och bokningen tar emot kursanmälan. Boka en plats på våra populära kurser där …

Gå en konstkurs i höst

21.8 2018

Boka plats på höstens kurser. Vi har flera kurser för barn i olika åldrar. Kurserna har olika inriktning och deltagarna får prova olika …