Group 2
Barn och vuxen bygger verk av Olafur Eliasson

Olafur Eliasson, The structural evoution project, 2001 Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Välkommen till museet med barn

Ta med hela familjen till Moderna Museet. Här finns aktiviteter för stora och små. Fri entré för alla till Moderna Museets samling och många tillfälliga utställningar.

Titta in i barnens läshörna, häng med på familjesöndagar i Verkstan, lyssna på familjeaudioguiden och lös uppgifterna i tipspromenaden eller de kluriga familjevandringarna. Under skolloven är skollediga barn välkomna till Moderna Museets verkstad på lovprogram. Missa inte heller våra populära babyvisningar i lugn takt eller våra konstkurser för stora och små barn.

Familjesöndag

Följ med på visning och verkstad varje söndag för barn tillsammans med vuxna. Vi ser aktuell utställning och skapar sedan i Verkstan.

För barn 2–6 år och 7–14 år. En vuxen per familj.

Antalet platser på familjesöndagarna är begränsat. Platsbiljetter hämtas i entrékassan samma dag och kostar ingenting. Ingen föranmälan, först till kvarn gäller. Inträdesbiljett till våra större, tillfälliga utställningar krävs för de över 18 år.

Tider och datum: Familjesöndagar

Drop-in verkstad: måla & rita

Varje söndag till och med mars 2018 och under skolloven har vi drop-in verkstad där ni kan måla och rita. Till drop-in går ni utan att vara med på visning och vi använder oss av enklare tekniker och material såsom färg och kritor. Du behöver ingen biljett. Fri entré för alla åldrar.

Tider och datum: Familjevisningar

Lovprogram

Under skolloven är alla skollediga barn från 4 år välkomna till Verkstan på Lovprogram tillsammans med en vuxen. Vi börjar alltid med visning av konsten i museet och skapar sedan i Verkstan efter lovprogrammets varierande teman.

För barn från 4 år. En vuxen per familj. Biljett hämtas när museet öppnar samma dag. Ej förbokning. Det kostar ingenting att delta i lovprogrammet men inträdesbiljett till våra större, tillfälliga utställningar krävs för de över 18 år.  Välkommen!

Datum och tider: Lovprogram

Babyvisningar med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 3–12 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan.

Antalet platser är begränsat: max 10 vuxna och 10 barn. Biljett till babyvisningarna köper du via Tickster. Biljetten gäller för en vuxen med barn i barnvagn och ger entré till utställningarna på museet. Ingen rabatt för Moderna Museets Vänner eller studenter gäller.

Är ni ett gäng som vill gå på visning tillsammans? Boka en egen visning

Datum och tider: Babyvisningar

Köp biljett till babyvisning

Familjevandringen gör du själv i utställningen

Familjevandringar för barn och vuxna finns till de större, tillfälliga utställningarna. Ofta är det en uppgift som ska lösas med olika kluriga uppdrag på vägen. Fråga i informationsdisken på plan 4 och gör dig redo för spännande konstäventyr!

Familjeaudioguide

Ladda ner Audioguiden till din smartphone, sätt på dig hörlurar och följ med på en visning för hela familjen!

Familjeaudioguiden tar de minsta besökarna med på upptäcktsfärd genom museets salar. Du får lyssna på Marzella som på natten kliver ur ramen till en av målningarna i Moderna Museets samling; Marzella av Ernst Ludwig Kirchner. Hon matar Rauchenbergs get, hoppar över broarna i Eksters Venedig och blir blöt om fötterna i Matisses Marockanskt landskap…

Nedladdning

Audioguiden är en kostnadsfri app som du enkelt laddar ner till din telefon. Du hittar appen i App Store eller Google Play.

Vi har fritt Wi-Fi i museet.

Kompabilitet

Audioguideappen kräver iOS 6.1 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch. Appen är optimerad för iPhone 5. Kräver Android 4.0 och senare.

Besöksinformation till familjen

På museet finns skötbord, vagnparkering, lånebärselen och sittvagnar att låna och i Restaurangen serveras mat för stora och små. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Tänk på att konstverken i museet är känsliga och inte får vidröras. Håll gärna barnen i handen i utställningssalarna.

Aktuellt för familjen

Läs det senaste om vad som händer på museet för familjen: Nyheter familj

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för familj: Anmäl dig till Moderna Museets nyhetsbrev

Kontakt

Pernilla Stalfelt, konstpedagog, p.stalfelt@modernamuseet.se
Hillevi Berglund, konstpedagog, h.berglund@modernamuseet.se

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 27 februari 2019