Barn och vuxen bygger verk av Olafur Eliasson

Olafur Eliasson, The structural evoution project, 2001 Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Upptäck konsten med barn

Inspireras av konstnärerna på Moderna Museet! Här finns konstverk som är spännande för hela familjen. Kan ni inte besöka oss på Skeppsholmen finns många idéer från konstens värld som ni kan ta del av hemifrån. Välkommen!
Barn skapar i verkstaden
Skapa tillsammans med barn. Foto: Anders Fredriksen

Familjeaktiviteter på Moderna museet

Delta i Moderna Museets pedagogiska verksamhet på museet.

Lovprogram

Under skolloven är alla skollediga barn välkomna på Lovprogram tillsammans med en vuxen. Vi ser konsten i museet och skapar sedan i Verkstan efter lovprogrammets varierande teman.

Datum och tider: Lovprogram

Familjesöndagar

Välkommen på familjesöndag! Vi arbetar med olika teman med utgångspunkt i vår samling och våra aktuella utställningar. Möt konsten tillsammans med hela familjen och lär dig mer om både konsten och konstnärerna.

Datum och tider: Familjesöndagar

Babyvisningar med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 3–12 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan.

Datum och tider: Babyvisningar

Konstäventyret gör du själv i utställningen

I museets utställningar väntar upptäcktsfärder för barn i alla åldrar! Fråga i informationsdisken på plan 4 och gör dig redo för spännande äventyr.

Konstkurser för barn och ungdom

Möt konsten i museet tillsammans med en konstpedagog. I våra kurser för barn får kursdeltagarna se konsten i museet och prova olika konstnärliga tekniker, till exempel att måla med tempera och akryl eller teckna med blyerts och kol.

Boka en plats på våra populära kurser där ungdomarna och barnen får använda, utveckla och fördjupa sin egen kreativitet. Konstpedagogen som leder kursen introducerar olika konstnärliga tekniker och kursdeltagarna får arbeta med något de själva har intresse för.

Våra kurser ges för barn i alla åldrar i måleri, skulptur och digitalt skapande. Kursprogrammet för vår- och höstkurserna sträcker sig över hela terminen och sommarkurserna ges veckovis för lovlediga barn.

Datum och tider: Konstkurser

Prenumerera gärna på Moderna Museets nyhetsbrev för familj så missar du inte information om kommande kursprogram: Nyhetsbrev för familj

Familjeaktiviteter att delta i hemifrån

Skapa hemifrån. Hos oss hittar du många tips, idéer och inspiration till hemma-ateljén.

Skaparverkstad

Tillsammans med museets pedagog Rebecka Stone skapar vi som konstnärerna i Moderna Museet samling. Vi tittar på några av museets mest älskade verk och testar olika typer av måleri och skulptur.

Mer Skaparverkstad

Skapa hemma som Giacometti

Inspireras av konstnären Alberto Giacomettis verk och skapar själva. Titta, känn, gör om, och prova igen. Vi bekantar oss med material som bläckpennan, lera, frystorkat kaffe, gips och vax.

Mer Skapa hemma

Skapa hemma utan regler

Få tips på hur du hemifrån kan skapa egna konstverk inspirerade av konstnärer i Moderna Museet samling. Det finns bara en regel – det finns inga regler.
Delta i sociala medier #VerkstanModernaMuseet

Mer från Skapa Som

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 18 december 2023

Mer för familjen