Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Tidigare workshop med Folk Lab på Mariestads Stadsbibliotek, 2018. Foto: Staffan Hjalmarsson

Bästa vänner-lab!

Drop in-skaparverkstad

8.12 2019

Stockholm

Varmt välkommen till ett drop in-lab för hela familjen! Bli vän med dimma, teknik, konst och hela museet när vi med hjälp av enkel teknik testar något helt nytt: att bygga vår egna tredimensionella skärm som projicerar på dimma. Labet leds av Ravi Govender som är en av konstnärerna i Mud Muses, och den digitala skaparverkstaden Folk Lab.

Var med och bygg en tredimensionell skärm som projicerar på dimma!

Under söndagen 8 december är verkstan öppen. Det är bara att titta förbi och vara med när vi tillsammans utforskar dimma, teknik och konsten i museet.

Pop-up-labbet leds av Ravi Govender som är en av konstnärerna i Mud Muses, och Staffan Hjalmarsson från den digitala skaparverkstaden Folk Lab. Om vi lyckas, testar vi att sätta upp vår tredimensionella skärm på olika vanliga och ovanliga platser i museet. Allt för att lära känna och bli vänner med vårt museum.

Du får hela tiden hjälp av makerguider och konstnärer på plats. Här finns även Folk Labs laserskärare som enkelt skär ut delar till våra ”dimmskärmar” i papp, trä, tyg med mycket mera.

Folk Lab skapar mening. Socialt och digitalt.

Folk Lab gör pop-up labs, workshops och utbildningar och bygger tillsammans aktiva mötesplatser och digitala lab. Allt för att fler skall delta i den akuta omställningen till en hållbar värld.

Folk Lab drivs av Kids Hack Day, Made by Aya och Fisksätra Folkets Hus i partnerskap med Fablab Factory, som är återförsäljare för de maskiner som används. Folk Lab samarbetar bland annat med Ung i Fiskis, Studiefrämjandet Stockholms Län, Fisksätra IF och Guds Hus vänförening.

Labet är en del av Folk Labs Sustainable Making Tour 19/20. Folk Lab turnerar för att sprida kunskap om FN:s 17 hållbarhetsmål. Under Bästa vänner-lab lär vi oss mer om mål nummer 7: hållbar energi för alla.

Folk Lab driver prototyper och verksamheter finansierade av bland annat Delegationen mot Segregation, Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Nacka kommun, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt LEADER Nordvästra Skaraborg.

Kontakt: Nina Blom Bussoli, konstpedagog