Group 2
Trädgårdsscenen, foto Åsa Lundén/Moderna Museet

Trädgårdsscenen, foto Åsa Lundén/Moderna Museet

Musik och konst i trädgården

17.8 2017 – 20.8 2017

Stockholm

Se Frida Hyvönen, Jens Lekman och Eva Dahlgren uppträda på Trädgårdsscenen i sommar. Tillsammans med ArkDes och Moderna museet arrangerar Luger tre enskilda konsertkvällar i trädgården under bar himmel.

Frida Hyvönen är den artist som är först ut den 17 augusti, den 19 augusti spelar Jens Lekman och avslutningsvis, den 20 augusti framträder Eva Dahlgren.

Trädgårdsscenen är ett samarbete mellan Stockholm Music & Arts/ Luger, Moderna Museet och ArkDes där vi bjuder in till intima sommarkonserter med några av Sveriges främsta artister under bar himmel och mot fonden av en grönskande trädgård, på Skeppsholmen, mitt i centrala Stockholm.

Eva Dahlgren, Frida Hyvönen och Jens Lekman

Musik

Frida Hyvönen

Frida Hyvönen har tidigare gett ut fem album på engelska som innehållit allt från pianoballader till dansant pop. Efter att ha spenderat ett decennium sjungandes på engelska släppte Frida Hyvönen i höstas albumet ”Kvinnor och barn” på modersmålet svenska.

Frida Hyvönen kammade hem pris för både Årets kompositör och Årets textförfattare för albumet på Grammisgalan 2016.

Under våren har Hyvönen varit ute på en omfattande Sverigeturné, som även den har beskrivits som en fantastisk tillika hjärtskärande upplevelse.

Förband: Sarah Klang

Jens Lekman

En av våra främsta historieberättare heter Jens Lekman. Med en berättarstil rotad i det vardagliga och rättframma har han förmedlat känslor och livsöden som ingen annan.

Sedan debutalbumet 2004 har Lekman bara släppt tre album, men ständigt hållit sig relevant med singelsläpp, samarbeten och EP:s. Under hela 2015 lyckades Lekman med konststycket att släppa en låt i veckan, vilket innebar att han när året var slut hade basunerat ut 52 färgstarka vykort av högsta kvalité.

Det senaste albumet ”Life Will See You Now” har hyllats som ett av Lekmans mest fulländade släpp av en enig kritikerkår, och kammat hem skyhöga betyg världen över.

Förband: Vasas Flora Och Fauna

Eva Dahlgren

Efter ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet nådde Eva Dahlgren sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammis och tre rockbjörnar är en hon en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna.

Efter ett uppehåll på nio år återkom hon 2016 med det fina och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset” och belönades med betyget 4/5 i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend.

Konst

Varje kväll kl 18, innan konserterna startar, har du möjlighet att höra mer om konstverken som finns i trädgården.

Helena Åberg och Nina Blom Bussoli, på Moderna Museet, berättar om verk av Pablo Picasso, Eric Dietmann och Beth Laurin.

Samling för konstvisning vid skulpturerna Frukost i det gröna av Pablo Picasso kl 18.

Varmt välkomna!