Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Gunvor Nelson, Schmeerguntz, 1966 © Gunvor Nelson

Filmklubben

Film och samtal på fredagskvällar

Stockholm

Filmklubben är platsen för film och samtal – oftast på fredagskvällar. Efter filmvisningarna blir det samtal och diskussioner och du kan hänga kvar och ta något lättare att äta och dricka. Här kan du se filmer i gränslandet mellan konst- och dokumentärfilm, samt experimentfilmer. Ofta medverkar konstnären eller regissören i ett samtal efter filmen. Varmt välkommen!

Bli medlem i Filmklubben!

Medlemskapet är gratis. Som medlem får du

  • Biljetter till reducerade priser.
  • Nyhetsbrev inför varje filmvisning.
  • Vara med i Facebookgruppen Filmklubben Moderna Museet. Där kan du ta del av extramaterial kring våra filmvisningar. Föreslå kommande filmklubbskvällar. Få och ge tips om filmer och filmvisningar. Knyta nya filmkontakter och söka samarbeten. Ställa frågor och diskutera film!

Bli medlem genom att skicka ett mail till filmklubben@modernamuseet.se med för- och efternamn samt mailadress som du vill ha nyhetsbrev till. Du behöver inte vara medlem för att delta i Filmklubbens visningar, men förboka din fria plats med ett mail till filmklubben@modernamuseet.se.

Hantering av personuppgifter

För att bli medlem i Filmklubben behöver vi hantera dina personuppgifter (namn och e-postadress). Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter: Moderna Museets integritetspolicy

Om Filmklubben

Filmklubben är platsen för film och samtal – ofta på fredagskvällar – på museet eller livestreamat här på webbplatsen.

Filmklubben startade 2018 i sin nuvarande form, och visar filmer i gränslandet mellan konst- och dokumentärfilm, samt experimentfilmer. Ofta medverkar konstnären eller regissören i ett samtal efter filmen. Hösten 2020 samarbetar vi med Östgötateatern, Kungl. Konsthögskolan, MDT och Franska Institutet.

Filmen har haft en given plats på museet sedan första början. Redan vid öppnandet 1958 fanns Moderna Museets Filmklubb. Där visades allt från barnfilm till de senaste experimentella konstfilmerna.

Under 1990- och 2000-talen presenterade museet internationella konstnärer i serien Samtida Film och Video. Andra filmvisningar har ofta skett i anknytning till museets utställningar eller i samarbete med Kungl. Konsthögskolan, Filmform, Cinemateket, Tempo dokumentärfestival, CinemAfrica, Stockholms Feministiska Filmfestival med flera.

Filmklubbens redaktion

Lena Essling, intendent och Catrin Lundqvist, intendent.

Kontakt

filmklubben@modernamuseet.se

Tidigare program

Filmklubben våren 2020

Filmklubben hösten 2019

Filmklubben våren 2019

Filmklubben hösten 2018

Filmklubben våren 2018

Mer om programmet