Biografens gula inredning med biostolar i förgrunden.

Biografen Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Filmklubben

Film och samtal

Stockholm

Filmklubben är platsen för film och samtal, online eller på museet. Här kan du se filmer i gränslandet mellan konst- och dokumentärfilm, samt experimentfilmer. Efter filmvisningarna blir det samtal och diskussioner, ofta medverkar konstnären eller regissören. Varmt välkommen!

Bli medlem i Filmklubben!

Medlemskapet är gratis. Som medlem får du biljetter till reducerade priser och nyhetsbrev inför varje filmvisning.
Du får också vara med i Facebookgruppen Filmklubben Moderna Museet. Där kan du ta del av extramaterial kring våra filmvisningar och föreslå kommande filmklubbskvällar. Få och ge tips om filmer och filmvisningar. Ställa frågor och diskutera film!

Bli medlem genom att skicka ett mail till filmklubben@modernamuseet.se med för- och efternamn samt mailadress. Du behöver inte vara medlem för att delta i Filmklubbens visningar.

Hantering av personuppgifter

För att bli medlem i Filmklubben behöver vi hantera dina personuppgifter (namn och e-postadress). Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter: Moderna Museets integritetspolicy

Om Filmklubben

Filmklubben är platsen för film och samtal på Moderna Museet – på museet eller livestreamat här på webbplatsen.

Filmklubben startade 2018 i sin nuvarande form, och visar filmer i gränslandet mellan konst- och dokumentärfilm, samt experimentfilmer. Ofta medverkar konstnären eller regissören i ett samtal efter filmen. Våren 2022 samarbetar vi med Kungl. Konsthögskolan, Cullberg, Tempo dokumentärfestival och MDT, samt med enskilda konstnärer och curatorer.

Filmen har haft en given plats på museet sedan första början. Redan vid öppnandet 1958 fanns Moderna Museets Filmklubb. Där visades allt från barnfilm till de senaste experimentella konstfilmerna.

Under 90- och 00-talen presenterade museet internationella konstnärer i serien Samtida Film och Video. Andra filmvisningar har ofta skett i anknytning till museets utställningar eller i samarbete med Kungl. Konsthögskolan, Filmform, Cinemateket, Tempo dokumentärfestival, CinemAfrica, Stockholms Feministiska Filmfestival med flera.

Filmklubbens redaktion

Lena Essling, intendent och Catrin Lundqvist, intendent.

Kontakt

filmklubben@modernamuseet.se

Vad har Filmklubben visat tidigare?

Tidigare program

Mer om programmet