Skulptur av Picasso utomhus.

Pablo Picasso, Frukost i det gröna, 1962. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet © Succession Picasso/ Bildupphovsrätt 2016

Framför konsten

Performancevisningar i Moderna Museets samling

17.5 2009 – 13.9 2009

Stockholm

En performancevisning är helt enkelt en visning som också är en performance, en föreställning. Visningen görs av en konstnär och sker i Moderna Museets samling, inomhus men även utomhus.

Frühstück im Grünen med Saralunden

13 september 2009 kl 14

Performancevisning med nyskriven musik i Pablo Picassos skulpturgrupp Frukost i det gröna. Saralunden har skrivit musik och gjort liveframträdanden sedan 1997. Hon uppträder ofta i specialgjorda kostymer tillsammans med andra konstnärer och musiker.

I samarbete med Arkitekturmuseet

Charlotte Engelkes

17 maj 2009 kl 14

Ingår i entréavgiften

Charlotte Engelkes har ett gediget förflutet inom dans och performance och är en känd profil i den internationella teater/dans världen. Hon slog igenom med Remote Control Productions och arbetade med regissören Michael Laub i nio år. (Rewind Song på Moderna Museet 1989). Hon har turnerat och framträtt på några av de mest prestigefyllda scenerna och festivalerna i världen i produktioner av bla Heiner Goebbels, Sasha Waltz , Raimund Hoghe och Ong Keng Sen. Bland Charlottes egna föreställningar kan nämnas Sweet, Fröken Julie-the Musical, Miss Jekyll and Hyde, Forellen and Me och Miss very Wagner.