Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Picasso skulptur

Pablo Picasso, Frukost i det gröna, 1962. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet © Succession Picasso/ Bildupphovsrätt 2016

Framför konsten

Performancevisningar i Moderna Museets samling

17.5 2009 – 13.9 2009

Stockholm

En performancevisning är helt enkelt en visning som också är en performance, en föreställning. Visningen görs av en konstnär och sker i Moderna Museets samling, inomhus men även utomhus.

Frühstück im Grünen med Saralunden

13 september 2009 kl 14

Performancevisning med nyskriven musik i Pablo Picassos skulpturgrupp Frukost i det gröna. Saralunden har skrivit musik och gjort liveframträdanden sedan 1997. Hon uppträder ofta i specialgjorda kostymer tillsammans med andra konstnärer och musiker.

I samarbete med Arkitekturmuseet

Charlotte Engelkes

17 maj 2009 kl 14

Ingår i entréavgiften

Charlotte Engelkes har ett gediget förflutet inom dans och performance och är en känd profil i den internationella teater/dans världen. Hon slog igenom med Remote Control Productions och arbetade med regissören Michael Laub i nio år. (Rewind Song på Moderna Museet 1989). Hon har turnerat och framträtt på några av de mest prestigefyllda scenerna och festivalerna i världen i produktioner av bla Heiner Goebbels, Sasha Waltz , Raimund Hoghe och Ong Keng Sen. Bland Charlottes egna föreställningar kan nämnas Sweet, Fröken Julie-the Musical, Miss Jekyll and Hyde, Forellen and Me och Miss very Wagner.