Museet är tillfälligt stängt med anledning av coronapandemin. Vi öppnar igen 16 juni 2020. Läs mer om museets åtgärder

El Perro del Mar at Moderna Museet

El Perro del Mar på Moderna Museet, 2020. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Live session: El Perro del Mar

Livesänd konsert

26.5 2020

Stockholm

I folktomma salar med konsten som enda sällskap har El Perro del Mar under våren skapat musik som utgår från Moderna Museets samling. Där, i det egna mötet med hundratjugo år av modern konst, har ett muskaliskt verk vuxit fram. Den 26 maj kan du se resultatet FREE LAND live från museets salar i en onlinekonsert.

På måndagar, när Moderna Museet vanligtvis, har stängt för besökare har Sarah Assbring – i musiksammanhang känd under sitt alias El Perro del Mar – kommit till salarna på Skeppsholmen för att möta konsten. Hon har slagit sig ned i samlingen och på plats låtit idéerna komma och ta henne till den plats där inspirationen från konsten i salarna och hennes musik har fått förenas.

Läs en intervju med El Perro del Mar om projektet: El Perro del Mar har skrivit musik till samlingen

Hur ser jag livesändningen?

Du kan kolla på den livesända konserten på Moderna Museets Facebook (Facebook-konto krävs) eller YouTube-kanal (inget konto krävs).

Livesändningen går att se i efterhand på Facebook, YouTube och här på webbplatsen.