Målning av Monica Sjöö. I målningen syns tre figurer varav en håller ett barn, en håller i gröna växter i båda händerna, och en syns i profil. Två kropparsom håller hand syns bakom två strålande cirklar. Längst upp i mitten av tavlan finns en gul sol med en upp och nedvänd triangel ovanpå.

Monica Sjöö, Woman Beautiful Love/Tigress, 1972 © Museum Anna Nordlander, Skellefteå (deposition från The Estate of Monica Sjöö). Foto: Albin Dahlström/Moderna Museet

Morgonstund i Monica Sjöö

Babyvisning

27.6 2023 – 8.8 2023

Stockholm

Inled dagen med en visning för dig och din bebis! På tisdagsmorgnar under sommaren är vuxna med barn i åldern 0–13 månader välkomna till en guidad babyvisning i utställningen ”Monica Sjöö: Den stora kosmiska modern”. Vi tittar och tänker på konsten i ett lugnt tempo och utforskar Monica Sjöös målningar tillsammans.
Fotografii utställningen. I ett lila rum är tavlan "Mother Earth in Pain, Her Trees Cut Down" placerad på smala järnrör. I målningen är en gestalt med en sol på magen placerad i bildens mitt. På höger sida syns trädstammar från nedhuggna träd i grönt, och på den andra sidan ett mörkt landskap med två svarta fåglar, en vit fågel och en grotta.
Monica Sjöö, Mother Earth in Pain, Her Trees Cut Down, 1996 Foto: Mattias Lindbäck/Moderna Museet © The Estate of Monica Sjöö
En bebis i pyjamas tittar på en målning
Babyvisning Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén