Daniel Birnbaum och Hans Ulrich Obrist

On Museums and Exhibitions on the Move

Ett samtal mellan Hans Ulrich Obrist och Daniel Birnbaum

8.2 2019

Stockholm

Möt Daniel Birnbaum, överintendent på Moderna Museet till och med december 2018, i ett samtal med Hans Ulrich Obrist, konstnärlig ledare på Serpentine Galleries i London, om museer och utställningar.

Samtal utifrån nyutgiven bok

Daniel Birnbaum, och Hans Ulrich Obrist möts i ett samtal utifrån den nya boken ”A Plurality of Tongues: Giving Direction to the Museum” som lyfter fram några av de teman som löper som en röd tråd genom Moderna Museets program. De kännetecknas alla av ett fokus på mångfald, på att visa alternativ till modernismen och på att lyfta fram kvinnliga konstnärskap.

En annan sida handlar om samspelet mellan olika konstformer: musik, film, dans, poesi, design, arkitektur, och alla de riktningar vi samlar under begreppet bildkonst. Ytterligare ett ledmotiv är utställningen som teoretiskt fenomen och dess förmåga att aktivera historisk tid. Det primära fokuset är kanske inte bara konstverken utan konstnärerna själva?

Daniel Birnbaum var överintendent på Moderna Museet till november 2010–december 2018. Hans Ulrich Obrist är konstnärlig ledare på Serpentine Galleries i London.

Köp boken i Webshopen

Köp boken och läs mer: A plurality of Tounges

Författare: Etel Adnan, Sam Bardaouil/Till Fellrath, Daniel Birnbaum, Ina Blom, Lena Essling/Eija-Liisa Ahtila, Stefanie Hessler, Fredrik Liew, Sven-Olov Wallenstein
Redaktörer: Daniel Birnbaum, Ann-Sofi Noring

Språk: engelska
Bindning: mjukband
Mått: 17 x 23,5 cm
Antal sidor: 176

Bokomslag ”A Plurality of Tongues: Giving Direction to the Museum”

Kontakt: Camilla Carlberg, avdelningschef Förmedling