Wifredo Lam, Tropisk växtlighet, 1945–1948 © Wifredo Lam / Bildupphovsrätt 2019

Naturen i oss

Samtal om naturen, människan och konsten

17.12 2019

Stockholm

Eric Schüldt, radioskapare och skribent, och Per Johansson, idéhistoriker och humanekololog, samtalar om naturen, människan och konsten – och hur de hänger ihop. Kom och reflektera över några av vår tids mest brännande frågor, omgiven av fantastiskt måleri ur Moderna Museets samling. Välkommen!

Hur hänger naturen och människan ihop?

Det brukar ofta sägas att naturen och människan hänger ihop. Många går nog med på den tankegången, men ändå lyckas den inte gå tillräckligt djupt. För naturen är i oss, och vi är också naturen – hur kan vi då göra våld på oss själva så som vi gör?

Välkommen till en filosofisk stund i samlingen tillsammans med Per Johansson och Eric Schüldt. De ligger bakom poddarna ”Myter & mysterier”, ”Människan & maskinen” och ”Kunskapens träd”. I sina samtal tar de sig med nyfikenhet och kunskap an livets stora frågor.

Per Johansson har en bakgrund som idéhistoriker och lektor i humanekologi vid Lunds universitet. Numera arbetar han som konsult, analytiker, talare och skribent. Eric Schüldt är radioskapare och skribent. Han har bland annat uppmärksammats för radioprogrammen ”Schüldt i P2”, ”Livet & döden” och ”Den andra världen”, musikprogramserien ”Skönheten” och ”Nya vågen”. År 2015 tilldelades han DN:s kritikerpris Lagercrantzen.

Kontakt: Ylva Hillström, intendent