Group 2
Installationsbild samlingen

Installationsbild samlingen, 2017. Niki de Saint Phalle & Robert Rauschenberg, Painting Made by Dancing, 1961 © Niki de Saint Phalle/Bildupphovsrätt 2017 © Robert Rauschenberg/Untitled Press, Inc./Bildupphovsrätt 2017. Shozo Shimamoto, Kone-ue wo Aruite Kudasai (Please walk on top), 1956/1993 © Shozo Shimamoto. Foot prints, 1955 [1965]/2006, © Akira Kanayama/Bildupphovsrätt 2017. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Sång i samlingen

Guidad visning med körsång

24.9 2017 – 8.10 2017

Stockholm

Följ med på konstvisning till tonerna av körsång! Tre olika körer ackompanjerar visningar i vår samling med modernistisk och samtida konst.

Konstpedagog Ulrika Wedin berättar om konstverken och körerna sjunger vid varsitt tillfälle. Visningarna är individuellt upplagda för att passa de sånger som körerna har i sina olika repertoarer.

Dörrens Qöhr under ledning av Cecilia Öhrwall, 24 september

Dörrens Qöhr sjunger all sorts musik men mest pop, gospel och folkvisor i körledare Cecilia Q Öhrwalls arr. De är en ungdomskör 15–25 år som framträder i olika sammanhang såsom under Kulturnatten, i kyrkor och på fester.

Rösten Från Det Blå med körledare Sara Brannäs, 1 oktober

Rösten Från Det Blå sjunger allt från klassiska stycken som Dona nobis pacem till Lady Gaga’s Born this way och afrikansk folkmusik. De har funnits i fem år och fokuserar på: uttryck, musikalisk bredd och att ständigt tänja på gränser – både på ett personligt och på ett tekniskt plan. Rösten Från Det Blå har sin bas i Solna och är en del i konst- och musikverksamheten Stora Blå Kultur.

Stockholms Amnestykör, 8 oktober

Stockholms Amnestykör är en samling engagerade människor som tror på musikens kraft att förändra världen. De sjunger alla möjliga genrer med betydelsefulla texter; folkmusik från olika länder, pop och rock arrangemang, spirituals, gospel samt ”traditionell” fyrstämmig körmusik. Allt med en koppling till kampen för en rättvisare värld där alla ska få leva i frihet från förtryck. Kören representerar Amnesty genom att sjunga och har sedan starten sjungit på gator och torg, vid olika evenemang, och på härbärgen och flyktingboenden. Vissa av deras sånger slutar ofta i allsång!