Förköpsbiljett krävs till Giacometti. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Händer skulpterar i lera, sittande kvinna i oskärpa i bakgrunden.

Alberto Giacometti under arbetet med en byst av Annette Giacometti, 1962. Foto: Franco Cianetti

Sara-Vide Ericson reflekterar över Giacometti

Livesändning

16.3 2021

Stockholm

Alberto Giacomettis konst och tankevärldar lever på ett påtagligt sätt vidare i många samtida konstnärers medvetande. Möt Sara-Vide Ericson som inför några utvalda verk i utställningen ”Giacometti – Ansikte mot ansikte” delar med sig av sina personliga reflektioner kring Alberto Giacometti i en livesändning på Facebook.

Alberto Giacometti, Georges Bataille, Samuel Beckett, Jean Genet

Livet igenom förde Alberto Giacometti samtal med några av 1900-talets mest inflytelserika intellektuella. Med fokus på författarna Georges Bataille, Jean Genet och Samuel Beckett – som alla var nära vänner till Giacometti – undersöker utställningen ”Giacometti – Ansikte mot ansikte” hur dessa samtal lämnat spår i Giacomettis konstnärskap.

Giacometti, Bataille, Beckett, Genet och deras tankevärldar lever på ett påtagligt sätt vidare i många samtida konstnärers, författares och tänkares medvetande.

I utställningen möter du skulptur och måleri och följer utvecklingen i Giacomettis konst, från postkubism och surrealism till efterkrigstidens realism. Det är den första större presentationen av Giacomettis konstnärskap i Sverige på mer än 20 år.

Sara-Vide Ericson

Sara-Vide Ericson, konstnär, bor och arbetar i Älvkarhed, Hälsingland. Med utställningar i Sverige och internationellt har hon etablerat sig som en tongivande konstnär i sin generation. Under det senaste året har hon bland annat ställt ut på Galleri Magnus Karlsson, Kalmar Konstmuseum, Bonniers Konsthall, Konstakademien, Göteborgs Konsthall, Eighteen Gallery, Danmark, Hälsinglands Museum, Bror Hjorts Hus och Trafo Konsthall, Norge.