Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Stillbild från Moderna Museets Youtube-video Getens återkomst | Bakom kulisserna | Robert Rauschenberg Monogram

Moderna Museet hemifrån

Ibland är det långt till museet. Men konsten behöver inte vara långt borta! Här är tips på hur du kan få en konstupplevelse från hemmets trygga vrå – eller när du är på språng.

Moderna Museets Youtube-kanal

Följ konsten, konstnärer och allt som hör museet till i videor på vår Youtube-kanal. Här kan du följa med bakom kulisserna på museet, ta del av intervjuer med konstnärer, performances, artist talks, och mycket mer.

Moderna Museets Youtube-kanal

Stillbild från Moderna Museets Youtube-video Marina Abramović – The Cleaner del 1.

Moderna Museet-podden

Vad händer på ett konstmuseum när besökarna inte är där? Och vad har Moderna Museets nya överintendent Gitte Ørskou för tankar kring konsten och museets framtid? Lyssna på Moderna Museet-podden, en podcast om konst, konstvärlden och vardagen på ett konstmuseum, där museets pressekreterare Kristin Lundell bjuder in en rad kollegor för att få svar på sina frågor.

Moderna Museet-podden

Porträttbild
Gitte Ørskou, överintendent och Kristin Lundell, pressekreterare

Soffvisningar – livesända guidade visningar

Följ med på en guidad visning hemifrån soffan! Slå dig ner på valfri plats och följ med och ställ dina frågor om konsten när Moderna Museets personal och guider visar valda verk. Soffvisningarna äger rum varje dag till och med 29 mars och sänds live kl 12 på Moderna Museets Instagram och Facebook.

Soffvisningar – livesända guidade visningar

Mark Bengtsson ger en visning av Lena Cronqvists målning ”Madonnan” från 1969. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Sök i samlingen – lär dig mer om ditt favoritverk i vår databas

Moderna Museet har en av Europas främsta samlingar av modern och samtida konst och 73 000 verk finns i databasen online. Sortera på konstnär, medium eller utvalda Highlights för att hitta gamla favoriter eller upptäcka något nytt.

Sök i samlingen – lär dig mer om ditt favoritverk i vår databas

Meret Oppenheim, Ma gouvernante - My Nurse - Mein Kindermädchen (Min guvernant), 1936/1967 Foto: Prallan Allsten/Moderna Museet © Meret Oppenheim / Bildupphovsrätt 2016

Publicerad 18 mars 2020 · Uppdaterad 20 mars 2020