Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

13.1 2014

18 januari 2014: Öppning av I betraktarens öga

Bo Cavefors i I betraktarens öga

Bo berättar om sitt liv i I betraktarens öga. © Lena Mattsson

18 januari kl. 16: Öppning och samtal

På lördag 18 januari öppnar utställningen I betraktarens öga, Lena Mattssons surrealistiska videotriptyk om den kontroversielle förläggaren Bo Cavefors. Kl. 16 inviger museichef tillika utställningens curator John Peter Nilsson utställningen och därefter möts Mattsson och Cavefors i ett samtal.

Verket, som består av tre videoprojektioner, producerades för utställningen I Want to Hold Your Hand på Borås Konstmuseum 2013, och visas nu för första gången i Malmö i Nya galleriet på Moderna Museet Malmö. I den ena filmen berättar Bo Cavefors om sitt liv och i en av de andra blir han betraktad av konstnären Ola Åstrand vars mörka solglasögon reflekterar Cavefors. Det hela ackompanjeras av tonerna till Conny C-A Malmqvists nyskrivna musik.

Invigningen och samtalet sker på Moderna Museet Malmö och är öppna för allmänheten. Ingen föranmälan krävs, fri entré.

Publicerad 13 januari 2014 · Uppdaterad 13 januari 2014