Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

Adam Pendleton, Just back from Los Angeles: A Portrait of Yvonne Rainer, 2016-2017 © Courtesy of the artist

9.1 2018

Filmbyte i PUBLIC MOVEMENT

Det är dags för skifte i det experimentella utställningsprojektet PUBLIC MOVEMENT.

Den 14 januari är det sista chansen att se Adam Pendletons djupt berörande verk Just back from Los Angeles, där han och den legendariska koreografen Yvonne Rainer samtalar om identitet och politik. Det är också sista dagen för Balthazar Berlings verk Spine, som berör de roller som samhället tilldelar manliga respektive kvinnliga kroppar, samt vilka könsuttryck som går att koppla till dem.

Från och med 16 januari ersätts de med två nya verk. Rashaad Newsome’s Untitled (New Way) och Untitled (Old Way) analyserar två av stilarna i vogueing, som ett sätt att framföra berättelser där varje rörelse blir en del av en historia. Cengiz Tekins Low Pressure visar på ett poetiskt sätt hur rörelsefriheten är begränsad i ett konfliktdrabbat område.

Övriga verk i utställningen fortsätter att visas t.o.m. 6 maj.

Publicerad 9 januari 2018 · Uppdaterad 9 januari 2018

Nyheter