Fotografi på en tallrik med mat i Moderna Museets restaurang

I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 47

Fredag 21/11 är det vernissage och vi har reducerad meny i restaurangen från 16.00
Vi erbjuder Klubbricka 16.00-19.00
Veckans rätt eller vegetariskt, 1 glas vin, liten dessert, kaffe/te, 355.-
klubbpris 325.-
smörgåsar, bakat och soppa finns också under kvällen

Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Veckans rätt

Helbakad fläskkarré (MP, SU)
med rostad paprika, oliver och oregano. Serveras med en sallad på rucola, rödlök och persilja, samt tzatziki
vardag 175 kr/ helg 185 kr

Dagens vegetariska rätter

Tisdag 18 november

Tortiglioni “al limone” (G, MP, SU)
citronpasta med mozzarella, gräslök och marinerade vita bönor
155 kr

Onsdag 19 november

Stekt blomkål (SU, MP)
med gotlandslinser, sauterad kål, picklade vinbär och gremolata
155 kr

Torsdag 20 november

Bakad spetskål (MP, SU, N, SB, G)
med stekt svamp, vinaigrette på brynt smör, soja, citron och hasselnöt, samt dragonfärskost 155 kr

Fredag, lördag, söndag 21-23 november

Långbakad rotselleri (SE, SU, MP, Mandel)
med smöriga vita bönor, rostad jordärtskocka, inlagda krusbär, rökt smörsås och saltrostad mandel
vardag 155 kr/ helg 165 kr

Alltid på menyn

Moderna Klassiker Köttbullar

(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr

Moderna Klassiker Fiskgryta

(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr

Hommage- Britta Marakatt-Labba

(F, MP, SU)
Sallad på varmrökt röding, långbakade betor, Västerbottensost, dill och en yoghurtdressing smaksatt med pepparrot
235 kr

Veckans soppa (vegan)

Ribollita – italiensk kålsoppa (SU, SE)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde(MP, G, Ä)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
105 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 21 november 2025