Henry B. Goodwin, Gustaf Adolfs torg från Regeringsgatan, 1918 reprofoto: Prallan Allsten/Moderna Museet

Om Prins Eugen och Henry B. Goodwin

Konst och fotografi under det förra sekelskiftet

30.11 2021

Stockholm

Få inblick i den kulturella storhetstid som varade i Sverige under åren kring det förra sekelskiftet. Välkommen till ett samtal om tiden, konsten och fotografiets utveckling utifrån konstnärerna Prins Eugen och Henry B. Goodwins liv och verk. Se målningarna och fotografierna på nära håll och lär dig mer om denna inflytelserika och spännande tid.

Möt fotografen, konstnären och fotoboksamlaren Bruno Ehrs och Karin Sidén, chef för Prins Eugens Waldemarsudde, i ett samtal med Anna Tellgren, curator och intendent på Moderna Museet. Kvällen kretsar kring konst, fotografi och de nätverk som växte fram från 1890-talet och några decennier framåt.

I centrum för samtalet står två tongivande och starka personligheter, Prins Eugen och Henry B. Goodwin, som båda ingår i utställningen ”I lady Barclays salong – konst och fotografi runt 1900”.

Utställningen fokuserar på perioden kring det förra sekelskiftet och ger med sina drygt 300 verk från både Moderna Museets och Nationalmuseums samlingar inblick i tidens visuella kultur och anda. Upplev utställningen, målningarna och fotografierna på nära håll och lär dig mer om en inflytelserik tidsepok.