Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Vi håller stängt fram till åtminstone den 14 april. Läs mer om museets åtgärder

Hilma af Klint, Svanen, nr 13, 1915 © Stiftelsen Hilma af Klints Verk

Visningar med meditation

27.9 2019 – 29.5 2020

Stockholm

Följ med på en visning med det andliga och existentiella i konsten i fokus. Vi utforskar olika konstnärers sätt att närma sig och uttrycka det andliga eller dimensioner bortom vår vanliga verklighet sedan vänder vi uppmärksamheten inåt i en guidad meditation. Välkommen!

Det andliga och existentiella i konsten i fokus

Följ med på visning och meditation med det andliga och existentiella i konsten i fokus. Vi utforskar olika konstnärers sätt att närma sig och uttrycka det andliga eller dimensioner bortom vår vanliga verklighet – ett möte med konsten utifrån närvaro till alla våra sinnen. Vi ser verk av bland annat Hilma av Klint, VijaCelmins , Constantin Brancusi, On Kawara och Adrián Villar Rojas.

Därefter leder konstpedagog Jessica Eldenstjärna guidad meditation. Vi utgår från andningen och lägger märke till vad som händer i kroppen när vi vänder uppmärksamheten inåt.

Jessica Eldenstjärna är konstpedagog på Moderna Museet, uttryckande konstterapeut och konstnär och håller i visning med meditation.

Köp biljett till visning med meditation

Kalender

  • Guidad visning

Visning med meditation: Paradoxer och kombinationer – gåtor som öppnar

På svenska

  • Guidad visning

Visning med meditation: Genom spegelglaset – rädslor och själens renhet

På svenska