Foto av en person som sitter framför en rad små målningar

Installationsvy Meditation, 2021 Foto: Moderna Museet

Visningar med meditation

28.10 2021 – 16.12 2021

Stockholm

Följ med på en visning med det andliga och existentiella i konsten i fokus. Under hösten kan du delta i en visning med meditation efter öppettid då lugnet lagt sig i museet. Vi utforskar olika konstnärers sätt att närma sig och uttrycka det andliga eller dimensioner bortom vår vanliga verklighet. Sedan vänder vi uppmärksamheten inåt i en guidad meditation. Välkommen!

Det andliga och existentiella i konsten

Tillsammans utforskar vi olika konstnärers sätt att närma sig och uttrycka det andliga eller dimensioner bortom vår vanliga verklighet. Det blir ett möte med konsten utifrån närvaro till alla våra sinnen. Vi ser ett urval konstverk med olika inriktning vid varje tillfälle. Dessa blir utgångspunkt till kontemplation och reflekterande samtal i samband med visningen.

Därefter leder konstpedagog Jessica Eldenstjärna en guidad meditation. Vi utgår från andningen och lägger märke till vad som händer i kroppen när vi vänder uppmärksamheten inåt.

Jessica Eldenstjärna är konstpedagog på Moderna Museet, uttryckande konstterapeut och konstnär och håller i visning med meditation.