Fotografi på en tallrik med mat i Moderna Museets restaurang

I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 52

Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Tisdag 23 december

Kryddig fläsksida (SU, MP, G, F)
med en sallad på rödkål, grönkål och apelsin. Serveras med Janssons frestelse och en julig skysås
175 kr

Långkål (SU, MP, mandel)
med bakade gulbetor, picklade vinbär, saltrostad mandel, krispig grönkål och Stilton
155 kr

Onsdag 24 december

stängt

Torsdag 25 december

stängt

Fredag, lördag, söndag 26-28 december

Kryddsotad kycklinglårfilé (SU, MP, Ä, S, mandel)
med en ingefärs- och apelsinsky, en sauté på grönkål, mandel, rostad morot och palsternacka. Serveras med mandelmajonnäs
185 kr

Saffransrisotto (SU, MP)
med inlagda körsbär och lakrits
165 kr

Alltid på menyn

Moderna Klassiker Köttbullar

(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr

Moderna Klassiker Fiskgryta

(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr

Hommage- Picasso

(MP, SU, N, G, S)
Chèvre chaud, gratinerad getost med bakade betor, sallad, valnötter, picklad rödlök, krutonger och senap- och honungsvinaigrette
195 kr

Veckans soppa (vegan)

Julig majssoppa med apelsin och nejlika (SU, SE)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde(MP, G, Ä)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
105 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 22 december 2025