Fotografi på en tallrik med mat i Moderna Museets restaurang

I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 42

Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Veckans rätt

Ramslökskorv (MP, SU, S, Ä)
med dijonmajonnäs, surkål och rostade rotsaker
vardag 175 kr/ helg 185 kr

Tisdag 14 oktober

Pasta Putanesca (G, MP, SU)
155 kr

Onsdag 15 oktober

Bakade betor med getost (SU, MP, N)
serveras med Gotlandslinser, endive och inlagda vinbär
155 kr

Torsdag 16 oktober

Helbakad blomkål (MP, SU, mandel)
med dragonfärskost, gröna ärtor, saltrostad mandel och bakad lök
155 kr

Fredag, lördag, söndag 17-19 oktober

Saffransrisotto (MP, SU)
med bakad tomat, Parmesan och gremolata
vardag 155 kr/ helg 165 kr

Alltid på menyn

Moderna Klassiker-Köttbullar

(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr

Moderna Klassiker-Fiskgryta

(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr

Hommage- Britta Marakatt-Labba

(F, MP, SU)
Sallad på varmrökt röding, långbakade betor, Västerbottensost, dill och en yoghurtdressing smaksatt med pepparrot

Veckans soppa (vegan)

Morot- och kokosmjölkssoppa (SU, SB, G)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 15 oktober 2025