Fotografi på en tallrik med mat i Moderna Museets restaurang

I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 49

Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Veckans rätt

Sej ”Puttanesca” (F,MP, SU)
med tomat, kapris, sardell och oliver
vardag 175 kr/ helg 185 kr

Dagens vegetariska rätter

Tisdag 2 december

Kryddigt matvete (G, MP, SU)
med dillstuvad morot och kål, picklad kålrabbi och krutonger
155 kr

Onsdag 3 december

Variation på blomkål (SU, MP)
med smörsvängda vita bönor, kryddbakad purjolök, rädisa och persilja
155 kr

Torsdag 4 december

Långbakad rödbeta (MP, SU, Ä, S)
med rökt majonnäs, krispig potatis, picklade vinbär och vattenkrasse
155 kr

Fredag, lördag, söndag 5-7 december

Stekt Gnocchi (G, MP, SU, mandel)
med kryddrostad morot, svartkål, sotad broccoli, vattenkrasse och parmesan
vardag 155 kr/ helg 165 kr

Alltid på menyn

Moderna Klassiker Köttbullar

(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr

Moderna Klassiker Fiskgryta

(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr

Hommage- Picasso

(MP, SU, N, G, S)
Chèvre chaud, gratinerad getost med bakade betor, sallad, valnötter, picklad rödlök, krutonger och senap- och honungsvinaigrette
195 kr

Veckans soppa (vegan)

Röd thaisoppa (SB, G, Sesam)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde(MP, G, Ä)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
105 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 1 december 2025