Fotografi på en tallrik med mat i Moderna Museets restaurang

I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 46

Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Veckans rätt

Gräddig kycklinggryta (S,MP, SU)
smaksatt med Dijon och dragon, med zucchini, broccoli och rostad potatis
vardag 175 kr/ helg 185 kr

Dagens vegetariska rätter

Tisdag 11 november

Indisk curry (SB, SU, G, MP, N)
med kikärtor och cashewnötter, serveras med basmatiris och en gurk- och myntayoghurt
155 kr

Onsdag 12 november

Sellerischnitzel (SE, Ä, G, SU, MP, S)
med krämig potatissallad och citron
155 kr

Torsdag 13 november

“Havreotto” – risotto på havre (MP, SU)
med stekt svamp, västerbottensost och gräslök 155 kr

Fredag, lördag, söndag 14-16 november

Vit bönkräm (MP, SU)
med kryddrostad morot, svartkål, sotad broccoli, vattenkrasse och parmesan
vardag 155 kr/ helg 165 kr

Alltid på menyn

Moderna Klassiker Köttbullar

(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr

Moderna Klassiker Fiskgryta

(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr

Hommage- Britta Marakatt-Labba

(F, MP, SU)
Sallad på varmrökt röding, långbakade betor, Västerbottensost, dill och en yoghurtdressing smaksatt med pepparrot
235 kr

Veckans soppa (vegan)

Tomat- och linssoppa (SU, SE)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde(MP, G, Ä)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
105 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 10 november 2025