Fotografi på en tallrik med mat i Moderna Museets restaurang

I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 45

Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Veckans rätt

Sej ”grenoble” (F, MP)
bakad sej med rödbetor, kapris, persilja, citron och kokt potatis
vardag 175 kr/ helg 185 kr

Dagens vegetariska rätter

Tisdag 4 november

Vegetarisk thaicurry (sesam, SB, G)
med kokosmjölk, limeblad och ingefära. Serveras med jasminris och koriander
155 kr

Onsdag 5 november

Rostad majs (SU, MP)
med fetaost, stekt ostronskivling, jalapeño, rostad potatis och dragonfärskost
155 kr

Torsdag 6 november

Vegetarisk kålpudding (SB, S, G, MP, SU, Ä)
med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och kokt potatis 155 kr

Fredag, lördag, söndag 7-9 november

Gnocchi i tomatsås (G, MP, SU, Mandel)
med mozzarella, parmesan, basilika och saltrostad mandel
vardag 155 kr/ helg 165 kr

Alltid på menyn

Moderna Klassiker Köttbullar

(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr

Moderna Klassiker Fiskgryta

(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr

Hommage- Britta Marakatt-Labba

(F, MP, SU)
Sallad på varmrökt röding, långbakade betor, Västerbottensost, dill och en yoghurtdressing smaksatt med pepparrot
235 kr

Veckans soppa (vegan)

Svampsoppa (SU, SB, G, SE)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde(MP, G, Ä)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
105 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 5 november 2025