Cobbsallad med varmrökt lax

Cobbsallad med varmrökt lax. Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles. Foto: My Matson/Moderna Museet

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 41

Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Veckans rätt

Kryddsotad kycklinglårfilé (MP, SU, Ä, S)
med grönpepparmajonnäs, rödvinssås och rostad zucchini och broccoli
vardag 175 kr/ helg 185 kr

Tisdag 7 oktober

Aubergineschnitzel “piccata milanese” (G, SU, MP)
med tomatsås, rostad potatis, kapris, oliver och parmesan
155 kr

Onsdag 8 oktober

Stuvad blomkål (SU, MP)
med rostad pumpa, linser, rucola och saltrostade pumpafrön
155 kr

Torsdag 9 oktober

Falafel (SU, MP, Ä, S, G)
med tabbouleh, fetaost, srirachamajonnäs och vitlöksyoghurt
155 kr

Fredag, lördag, söndag 10-12 oktober

Kryddrostad pumpa och broccoli (MP, SU)
med smöriga gotlandslinser och kål uppsvängd i citronfärskost
vardag 155 kr/ helg 165 kr

Alltid på menyn

Moderna Klassiker Köttbullar

(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr

Moderna Klassiker Fiskgryta

(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr

Veckans soppa (vegan)

Potatis- och purjolökssoppa (SU)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

Cobbsallad med varmrökt lax (F, MP, S, SU, Ä)

Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles.

225 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 6 oktober 2025