Fotografi på en tallrik med mat i Moderna Museets restaurang

I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Meny vecka 21

Nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Kaffe på maten 25 kr (vardagar 11-14)

Tisdag 20 maj

Kycklinggryta (S, SU, MP)
smaksatt med senap och dragon, serveras med zucchini och rostad morot
175 kr
Romesco (SU, MP, mandel)
med sotad paprika och zucchini, kryddiga kikärtor och grön sparris
155 kr

Onsdag 21 maj

Pannbiff (S, G, Ä, MP, SU)
med rökt tomat, paprikamajonnäs, vårig sallad och rostad potatis
175 kr
Tortiglioni “puttanesca” (G, SU, MP)
pasta med tomat, oliver, kapris, vitlök, parmesan och basilika
155 kr

Torsdag 22 maj

Varmrökt lax (F, S, SU, MP, Ä)
med vårig potatissallad
175 kr
Vegetarisk thaicurry (SB)
med broccoli, pak choi, jasminris och koriander
155 kr

Fredag 23 maj

Panzanella (G, SU, MP)
med kryddsotad flankstek och dragonmajonnäs
175 kr
Risotto (SU, MP)
med sotade bönor, bakad tomat och Västerbottensost
155 kr

Lördag 24 maj–söndag 25 maj

Panzanella (G, SU, MP)
med kryddsotad flankstek och dragonmajonnäs
185 kr
Risotto (SU, MP)
med sotade bönor, bakad tomat och Västerbottensost
165 kr

Alltid på menyn

Cobbsallad med varmrökt lax (F, MP, S, SU, Ä)
Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles.
Vardag 185/helg 205kr

Veckans soppa (vegan)

Jordnötssoppa med paprika, pak choi och koriander (JN, SB, G)
Vardag 125 kr/helg 145 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 20 maj 2025