Cobbsallad med varmrökt lax

Cobbsallad med varmrökt lax. Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles. Foto: My Matson/Moderna Museet

Restaurangens meny

Njut av säsongens finaste råvaror ur en meny som följer årstiderna. Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Krögare är kocken och matinspiratören Malin Söderström.

I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!

Sommarmeny

Tisdag 10 juni – söndag 31 augusti 2025

Nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten ingår.

Cobbsallad med varmrökt lax (F, MP, S, SU, Ä)
Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles.
225 kr

Tunnbrödsklämma med rökt ren (MP, G, S)
En hyllning till Britta Marakatt-Labba och utställningen ”Där varje stygn andas/Juohke sákkaldat vuoigŋá”. Tunnbrödsklämma med färskoströra med rökt ren, pepparrot, gräslök, Dijon, syrad kål, salladsblad.
95 kr

Sej (MP, F, SU)
med rostad broccoli, kokt färskpotatis, picklat krusbär, gröna ärtor och rökt smörsås
205 kr

Flankstek (MP, SU Ä, S)
med bakad tomat, rostad potatis, dragonmajonnäs, rödvinssås och krasse
225 kr

Kryddsotad kycklinglårfilé (MP, SU, Ä, S, G)
med rostad majs, gremolata, brytbönor, romansallad, kycklingsky och fermenterad vitlöksmajonnäs
195 kr

Yoghurt-och fetaostvisp (MP, SU, mandel)
med sotad persika, mynta, haricotsverts, rädisa, mandel, libbsticka och sotad sommarkål
185 kr

Vegansk kronärtskockssallad (G, Sesam, SU)
med krispsallad, marinerad kronärtskocka, oliver, soltorkad tomat, gurka, linser, kryddig tahinidressing och krutonger
185 kr

Gazpacho (SU)
Kyld soppa på tomater och sommargrönsaker
155 kr

Skagen i burk (KD, Ä, S)
med citron och dill, bröd från buffén
165 kr

Somrig Sillåda (F, MP, SU, S)
Whiskey- och senapssill, matjessill, pepparrotssill. Serveras med Västerbottenssost, hackad rödlök, gräddfil, och mormorspotatis
185 kr

För barnen

Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Malin Söderström i kök smakar på soppa.
Restaurangens Malin Söderström. Foto: Thron Ullberg

Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 30 juni 2025