I Restaurangen Foto: Moderna Museet/Dustin Montazer
Restaurangens meny
I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!
Öppettider
Tisdag och fredag
Kl 11–19.30
Onsdag, torsdag, lördag, söndag
Kl 11–16.30
Meny vecka 47
Fredag 21/11 är det vernissage och vi har reducerad meny i restaurangen från 16.00
Vi erbjuder Klubbricka 16.00-19.00
Veckans rätt eller vegetariskt, 1 glas vin, liten dessert, kaffe/te, 355.-
klubbpris 325.-
smörgåsar, bakat och soppa finns också under kvällen
Nybakat bröd, sallad och stilla/bubbelvatten ingår.
Veckans rätt
Helbakad fläskkarré (MP, SU)
med rostad paprika, oliver och oregano. Serveras med en sallad på rucola, rödlök och persilja, samt tzatziki
vardag 175 kr/ helg 185 kr
Dagens vegetariska rätter
Tisdag 18 november
Tortiglioni “al limone” (G, MP, SU)
citronpasta med mozzarella, gräslök och marinerade vita bönor
155 kr
Onsdag 19 november
Stekt blomkål (SU, MP)
med gotlandslinser, sauterad kål, picklade vinbär och gremolata
155 kr
Torsdag 20 november
Bakad spetskål (MP, SU, N, SB, G)
med stekt svamp, vinaigrette på brynt smör, soja, citron och hasselnöt, samt dragonfärskost 155 kr
Fredag, lördag, söndag 21-23 november
Långbakad rotselleri (SE, SU, MP, Mandel)
med smöriga vita bönor, rostad jordärtskocka, inlagda krusbär, rökt smörsås och saltrostad mandel
vardag 155 kr/ helg 165 kr
Alltid på menyn
Moderna Klassiker Köttbullar
(MP, SU, SB, G)
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
205 kr
Moderna Klassiker Fiskgryta
(MP, F, KD, BD, Ä, S, SU)
Gräddig fiskgryta smaksatt med saffran, serveras med handskalade räkor, aioli, smörsvängd potatis, fänkål och dill
235 kr
Hommage- Britta Marakatt-Labba
(F, MP, SU)
Sallad på varmrökt röding, långbakade betor, Västerbottensost, dill och en yoghurtdressing smaksatt med pepparrot
235 kr
Veckans soppa (vegan)
Ribollita – italiensk kålsoppa (SU, SE)
Vardag 125 kr/helg 145 kr
För barnen
Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde(MP, G, Ä)
85 kr
Smörstekta köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka (MP, SU, SB, G)
105 kr
Allergener
(G) innehåller gluten
(Kräftdjur) innehåller kräftdjur
(Ägg) innehåller ägg
(F) innehåller fisk
(Jordnötter) innehåller jordnötter
(SB) innehåller sojabönor
(MP) innehåller mjölkprotein
(N) innehåller nötter och mandel
(SE) innehåller selleri
(S) innehåller senap
(Sesam) innehåller sesamfrö
(LU) innehåller lupin
(Blötdjur) innehåller blötdjur
(SU) innehåller svaveldioxid och sulfit
Kontakt
Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60
Restaurangen arbetar aktivt med hållbarhet tillsammans med Hållbara Restauranger. Vi väljer främst närodlade råvaror efter säsong.
Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 21 november 2025











