
Cobbsallad med varmrökt lax. Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles. Foto: My Matson/Moderna Museet
Restaurangens meny
I Restaurangen serveras varje dag en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Följ Restaurangen på Instagram för att se veckans erbjudanden och få inblick i matlagningen!
Öppettider
Tisdag och fredag
Kl 11–19.30
Onsdag, torsdag, lördag, söndag
Kl 11–16.30
På tisdagar och fredagar serveras en reducerad meny mellan kl 16.30 och 19.30. Kontakta Restaurangen för mer information
Sommarmeny
Tisdag 10 juni – söndag 31 augusti 2025
Nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten ingår.
Cobbsallad med varmrökt lax (F, MP, S, SU, Ä)
Inspirerad av utställningen “Mike Kelley: Ghost and Spirit“ serverar Restaurangen under utställningsperioden en tolkning av den klassiska amerikanska Cobbsalladen från Los Angeles.
225 kr
Tunnbrödsklämma med rökt ren (MP, G, S)
En hyllning till Britta Marakatt-Labba och utställningen ”Där varje stygn andas/Juohke sákkaldat vuoigŋá”. Tunnbrödsklämma med färskoströra med rökt ren, pepparrot, gräslök, Dijon, syrad kål, salladsblad.
95 kr
Sej (MP, F, SU)
med rostad broccoli, kokt färskpotatis, picklat krusbär, gröna ärtor och rökt smörsås
205 kr
Flankstek (MP, SU Ä, S)
med bakad tomat, rostad potatis, dragonmajonnäs, rödvinssås och krasse
225 kr
Kryddsotad kycklinglårfilé (MP, SU, Ä, S, G)
med rostad majs, gremolata, brytbönor, romansallad, kycklingsky och fermenterad vitlöksmajonnäs
195 kr
Yoghurt-och fetaostvisp (MP, SU, mandel)
med sotad persika, mynta, haricotsverts, rädisa, mandel, libbsticka och sotad sommarkål
185 kr
Vegansk kronärtskockssallad (G, Sesam, SU)
med krispsallad, marinerad kronärtskocka, oliver, soltorkad tomat, gurka, linser, kryddig tahinidressing och krutonger
185 kr
Gazpacho (SU)
Kyld soppa på tomater och sommargrönsaker
155 kr
Skagen i burk (KD, Ä, S)
med citron och dill, bröd från buffén
165 kr
Somrig Sillåda (F, MP, SU, S)
Whiskey- och senapssill, matjessill, pepparrotssill. Serveras med Västerbottenssost, hackad rödlök, gräddfil, och mormorspotatis
185 kr
För barnen
Vegetarisk pasta Bolognese (MP, G, Ä, SU)
85 kr
Pannkakor med sylt och grädde (MP, G)
85 kr

Allergener
(G) innehåller gluten
(Kräftdjur) innehåller kräftdjur
(Ägg) innehåller ägg
(F) innehåller fisk
(Jordnötter) innehåller jordnötter
(SB) innehåller sojabönor
(MP) innehåller mjölkprotein
(N) innehåller nötter och mandel
(SE) innehåller selleri
(S) innehåller senap
(Sesam) innehåller sesamfrö
(LU) innehåller lupin
(Blötdjur) innehåller blötdjur
(SU) innehåller svaveldioxid och sulfit
Kontakt
Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60
Restaurangen arbetar aktivt med hållbarhet tillsammans med Hållbara Restauranger. Vi väljer främst närodlade råvaror efter säsong.
Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 30 juni 2025