Restaurangens lunchmeny
Med hållbarhet i fokus bjuder Restaurangen på en matupplevelse för alla. Varje dag serveras en kött- eller fiskrätt, en vegetarisk rätt och en vegansk soppa. Till lunchen får du nybakat bröd och sallad. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Lunchmeny
Tisdag 11–18.30
Onsdag–fredag 11–14.30
Lördag–söndag 11–15.30
Till lunchen ingår nybakad baguette, liten sallad och stilla/bubbelvatten.
Kaffe på maten 20 kr (vardagar)
Meny vecka 18
Tisdag 30 april
Lammfärsbiff (MP, ägg, S, SU)
med krämig potatissallad, kapris och grön sparris
175 kr
Bakad kål (MP, N, SU)
med gremolata, buljongkokt höstärta, picklad tomat, rostade hasselnöter och sotad zucchini
155 kr
Onsdag 1 maj
Hemgjord blodpudding (G, MP, SU)
med bakat äpple, rårörda lingon, stekt fläsk och persilja
175 kr
Vegetarisk moussaka (MP, G, SB)
med myntayoghurt, picklad tomat och fänkålssallad
155 kr
Torsdag 2 maj
Lättrökt och bakad lax (MP, F, SU)
med dillstuvad potatis, gröna ärtor och gurk-och fänkålssallad
175 kr
Krämig risotto (MP, SU)
med ostronskivling, grön sparris, Västerbottenost och picklad tomat
155 kr
Fredag 3 maj
Kryddstekt pluma (MP, SU)
med salsa verde, vita bönor, rädisor och potatis
175 kr
Kryddig vegetarisk färsbiff (MP, SU, G, ägg, S, SB)
med aioli, rostad potatis, bakad tomat och rostad majs
155 kr
Lördag 4 maj–söndag 5 maj
Kryddstekt pluma (MP, SU)
med salsa verde, vita bönor, rädisor och potatis
185 kr
Kryddig vegetarisk färsbiff (MP, SU, G, ägg, S, SB)
med aioli, rostad potatis, bakad tomat och rostad majs
165 kr
Allergener
(G) innehåller gluten
(Kräftdjur) innehåller kräftdjur
(Ägg) innehåller ägg
(F) innehåller fisk
(Jordnötter) innehåller jordnötter
(SB) innehåller sojabönor
(MP) innehåller mjölkprotein
(N) innehåller nötter och mandel
(SE) innehåller selleri
(S) innehåller senap
(Sesam) innehåller sesamfrö
(LU) innehåller lupin
(Blötdjur) innehåller blötdjur
(SU) innehåller svaveldioxid och sulfit
Kontakt
Kontakta Restaurangen om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser på: info@momumat.se eller 08-520 236 60
Restaurangen arbetar aktivt med hållbarhet tillsammans med Hållbara Restauranger. Vi väljer främst närodlade råvaror efter säsong.
Publicerad 8 mars 2016 · Uppdaterad 30 april 2024