Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Bucky Dome

En paviljong med musik, konst, arkitektur och design

17.5 2012 – 9.9 2012

Stockholm

I sommar ska du ta med dig vänner och familj till Skeppsholmen! Arkitekturmuseet och Moderna Museet öppnar Bucky Dome i museernas trädgård. Här kommer det att finnas allt som behövs för en skön sommarupplevelse med musik, konst, familjeverkstad, mat och dryck. Från maj till september fylls Bucky Dome av drygt 60 programpunkter.

SKEPPSHOLMEN 17 MAJ – 9 SEPTEMBER 2012

Program Bucky Dome!

Bucky Dome har alltid fritt inträde när inget annat anges. Biljetter till lördagarnas kvällskonserter säljs fram till kl 18 på Ticnet.se och därefter vid ingången till trädgården. Med reservation för ändringar i programmet. För de senaste uppdateringar följ oss på facebook.com/BuckyDome

Invigningen 17 maj 2012
Performance 16 juni 2012

Med stöd av Moderna Museets Vänner

Foto: Erik Cornelius/Moderna Museet

Vad är Bucky Dome?

Sommaren 1971 byggde Moderna Museet tillsammans med Bengt Carling, en av initiativtagarna till Drakfestivalen, en ”dom” efter den amerikanska arkitekten Buckminster Fullers idéer om ”more with less”.

Richard Buckminster ”Bucky” Fuller, 1895-1983, var en arkitekt, amerikansk visionär, formgivare och författare. Fuller blev berömd för sina geodesiska kupoler som fortfarande används som radarstationer, stadshus och utställningar.

Under sommaren 1971 bodde jazzmusikern Don Cherry och konstnären Moki Cherry och barnen Neneh och Eagle-Eye Cherry, en hund och en katt i “Arresten” på Skeppsholmen. Under hela den sommaren bjöd familjen Cherry in musiker- och konstnärsvänner till ”Domen” som spelade, jammade, uppträdde, målade och hade pedagogiska program för barn, unga och vuxna.

Mellan maj och september 2012 kommer Bengt (Beche) Berger/Country & Eastern i samarbete med Bengt Carling och Arkitekturmuseet och Moderna Museet att återskapa en tid som många människor refererar till som ”en härlig och skön tid på Skeppsholmen”. Medverkar i projektet gör även EMS, Fylkingen och Nya Gärdesfesten.

Domen 1971

Domen, 1971
Foto: Erik Cornelius/Moderna Museet

Bilder

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
Bucky Dome by Night, 2012
Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Mer om programmet