Moderna Museet i Stockholm

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Filosofisk natt

En andra natur

17.6 2017

Stockholm

Lördag 17 juni, när natten är som ljusast, bjuder vi in till en filosofisk natt. Över 50 svenska, franska och tyska filosofer, tänkare och konstnärer fyller museet. Ta del av samtal och konstnärliga inslag på temat naturen, det artificiella och en andra natur. Efter midnatt blir det dans, musik och performance i museets restaurang och bar. Välkommen att filosofera dig igenom sommarnatten med oss!

Håller vi alla på att förvandlas till cyborger?

Natten mellan 17 och 18 juni byter Moderna Museet skepnad när över 50 svenska, franska och tyska filosofer, tänkare och konstnärer intar museet. I presentationer och samtal, framförallt i formatet 20 min, vänder och vrider de inbjudna på temat naturen och det artificiella. Håller vi alla på att förvandlas till cyborger? Är vi djur, människor eller maskiner? Hur förhåller vi oss till andra levande varelser? Samtliga är brännande frågor i samtiden.

Filosofera mitt i konsten

Henrik Håkansson, svensk konstnär med en lång internationell karriär, har alltid behandlat natur och teknologi. Han är speciellt inbjuden att visa nya verk. I den nyligen öppnade Marie Louise Ekman-utställningen kan barnen filosofera tillsammans med vår konstfilosof.

Fest i Restaurangen till 03

Efter midnatt flyttar den filosofiska natten in i Moderna Museets restaurang och bar. Med restaurangens hänförande utsikt som fond blir det sedan fest. Performance i Moderna Bar med musik av Pour Nous och visuals av Kliin. DJ:s Ectoplasm Girls (Nadine Byrne & Tanya Byrne) och Fat Boy Can Dance (Staffan Lundgren).

Kontakt: Karin Malmquist, intendent

Programgrupp: Erik Bryngelsson, Mathieu Potte Bonneville, Arpad Sölter, Sven-Olov Wallenstein, Marion Waller, Frédéric Worms.

Projektgrupp: Camilla Carlberg, Laurent Clavel, Astrid Grelz, Karin Malmquist, Lara Szabo-Greisman, Thomas Vassort.

Mer om programmet