Människor i ett rum upplyst i grönt, minglandes och pratandes

Moderna Museet Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Kulturnatt Stockholm 2023

Konst och poesi

22.4 2023

Stockholm

Upptäck Skeppsholmen nattetid! Under Kulturnatt Stockholm 2023 fylls ön med konst, poesi och kultur fram till kl 02. Utställningen ”Sömnlösa nätter – Från 1980-talet i Moderna Museets samling” håller öppet med visningar fram till småtimmarna, Stockholm Poet Society bjuder på poesiuppläsningar och samtal. Dessutom presenterar Moderna Museets ungdomsråd resultatet av vårens samarbete med unga kulturutövare.

Kulturnatten på Skeppsholmen

Under kulturnatten har Skeppsholmen öppet till kl 02! Runt om på ön hittar du en uppsjö av aktiviteter för den kultursugna. Häng med på Silent Disco hos ArkDes, hör konserter och spökhistorier i Eric Ericsonhallen, och testa japanska TV-spel på Östasiatiska Museet.

I Kulturnatt Stockholm 2023 deltar 200 av Stockholms kulturverksamheter, med fri entré för alla besökare.

Kulturnattbussen

Kulturnattbussen går skytteltrafik mellan T-centralen och Skeppsholmen under hela Kulturnatt 2023, med avgångar en gång i halvtimmen. Precis som med resten av kulturnatten är bussen helt gratis!

Sömnlösa nätter

Se utställningen ”Sömnlösa nätter – Från 1980-talet i Moderna Museets samling” fram till kl 02.

Följ med på en guidad visning, eller se utställningen på egen hand.

Ingen föranmälan krävs, samling i foajén.

A man is sitting on a bench, looking at art works in the exhibition "Sleepless Nights"
Sömnlösa nätter installationsvy Foto: Dustin Montazer/Moderna Museet

Stockholm Poet Society

Under Kulturnatt 2023 anordnar Stockholm Poet Society två öppna scener för poesiuppläsningar, samt poesisamtal med föreningens medlemmar. Välkomna till en helkväll tillägnad poesi och spoken word!

Scenen är öppen för alla nybörjare, proffs och nyfikna att framföra och inspireras av det skrivna ordets varierande stilar ända till efter midnatt.

Svartvitt foto på en person står på en scen och pratar i en mikrofon
En poesikväll organiserad av Stockholm Poet Society Foto: Fredrik Åslund

Skissmaraton

I samlingskorridoren hänger drygt 30 svenska och internationella konstverk från tidigt 1900-tal fram till i dag. Små som stora är välkomna att inspireras av samlingens verk och slå sig ner i korridoren för att teckna och rita i ett skissmaraton, långt in på natten. Du får tips och guidning av pedagoger från museet.

Genom att dra ut lådor, titta, känna och läsa i den pedagogiska möbeln ”Konstens byggstenar”, får du också en introduktion till de material som konstnärerna i vår samling använt för att skapa sina verk.

Visioner för en hållbar värld

Se resultatet av projektet ”Framtider: Ljus, hjärta, hopp”, av Moderna Museets ungdomsråd. Tillsammans med representanter från museet har rådet valt 11 deltagare som presenterar visioner i olika medier om en hållbar framtid. Projektet har riktat sig till konstnärliga och kreativa ungdomar i åldrarna 16–23.

Photo of an oblong white room with wooden floors. On the walls hang works of art in different colors, sizes and styles.
Samlingskorridoren med skissbord och ny presentation ur museets samling Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Karta över skeppsholmen under Kulturnatten 2023
Kulturnatt 2023 på Skeppsholmen