Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Pristagare & översättare

I år delas två prestigefyllda priser ut under Stockholm Literature: Årets översättning 2016 och PO Enquists pris 2017. Här kan du läsa om pristagarna samt om översättarna som medverkar i festivalen.

PO Enquists pris 2017 till Johannes Anyuru

I år delas det prestigefyllda PO Enquists pris ut under Stockholm Literature. Priset som föräras en ung författare på väg ut i Europa går i år till Johannes Anyuru. Det instiftades till PO Enquists sjuttioårsdag 2004 och listan på mottagare omfattar många av de intressantaste unga författarskapen i Europa idag.

Priset Årets översättning till Kajsa Öberg Lindsten

Priset Årets översättning instiftades 2010 och delas ut av Översättarsektionen i Sveriges Författarförbund. Prisets syfte är att rikta ljuset mot översättandets konst och att premiera översättningar som på ett särskilt berömvärt sätt förenar djärvhet och precision, lyskraft och följsamhet. I år går priset till Kajsa Öberg Lindsten och för fjärde året i rad delas det ut i samband med invigningen av Stockholm Literature.

Johannes Anyuru
Johannes Anyuru, foto: Khim Efraimsson.
Kajsa Öberg Lindsten
Kajsa Öberg Lindsten, foto: Joel Nordqvist

Medverkande översättare 2017

Elin Svahn
Elin Svahn, foto: Louise Lo
Helena Hansson
Helena Hansson, foto: Saga Hansson
Nils Håkanson
Nils Håkanson, foto: Jan Åke Eriksson

Mer om programmet