Museet är tillfälligt stängt med anledning av covid-19-pandemin. Vi öppnar igen 16 juni 2020. Läs mer om museets åtgärder

Air de Paris

Marcel Duchamp, Air de Paris (Pariserluft), 1919/1974 Donation 1965/1974 från Moderna Museets Vänner. Foto: Albin Dahlström © Succession Marcel Duchamp / Bildupphovsrätt 2016

Välkommen till våra konstkvällar!

I ditt medlemskap ingår 26 konstkvällar där vi fördjupar oss lite extra i aktuella konsthändelser och konstnärskap. Du har väl ett giltigt medlemskap?

Med anledning av situationen kring det nya Coronaviruset är Tisdagklubben inställd tills vidare.

Tisdagsklubben är vår programverksamhet med ateljébesök, konstnärssamtal och föreläsningar. Oftast är vi i Moderna Museets lokaler men ibland besöker vi andra intressanta konsthändelser och platser runt om i Stockholm.

Program våren 2020

Tisdagsklubben är tills vidare inställd!

Walid Raad

11 februari kl. 18.30
Auditoriet, plan 2

Möt Walid Raad som besöker Tisdagsklubben ett par dagar innan öppningen på vårens stora utställning Walid Raad – helt ärligt, vädret hjälpte. Walid Raad är född i Libanon men är idag verksam i Medusa utanför New York. Han intresserar sig för hur olika former av våld påverkar kroppar, sinnen, kultur och tradition. I fotografi, video, skulptur, text och installationer utgår han från historiska händelser och föreställer sig tillsynes orimliga, bisarra och förunderliga situationer och dokument. Under utställningsperioden kommer Raad vid 23 tillfällen att uppföra en performance i skärningspunkten mellan en föreläsning, guidad visning och teater. Dessutom gör konstnären fem egna visningar i utställningen.

Bonniers Konsthall – Träden står ljust gröna: Landskapsmåleri då och nu

18 februari kl 18.30
Bonniers Konsthall, Torsgatan 19
Läs mer: bonnierskonsthall.se

Bonniers Konsthall inleder våren med grupputställningen Träden står ljust gröna: Landskapsmåleri då och nu som presenterar verk från tiden kring sekelskiftet 1900 fram till idag. Med utställningen vill Bonniers Konsthall nå fram till frågor om vår historiska och samtida relation till naturen via den konsthistoriska genren landskapsmåleri. Mellan inslag av historiska verk samlas här samtida målare som på olika sätt tar sig an landskapsmåleriets tradition och riktar blicken mot naturen och miljön. Theodor Ringborg som är konstnärlig chef för utställningar och program tar emot oss och visar utställningen.

Lina Thomsgård om Stockholms Kvinnohistoriska

25 februari, kl 18.30
Auditoriet, plan 2

Stockholms Kvinnohistoriska är ett nytt museum dedikerat till kvinnohistoria, som ska verka för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. De är ett museum utan egen permanent byggnad. I stället dyker Stockholms Kvinnohistoriska upp i olika skepnader runt om i staden, med visningar, vandringar, samtal och utställningar, för att visa hur kvinnohistorien kan ta plats i vardagen och vara en del av allmänbildningen. Vi möter museichef, och medgrundare, Lina Thomsgård som berättar om verksamheten och planerna inför framtiden.

Jo Widoff och Lena Essling om den nya samlingspresentationen

3 mars kl 18.30
Auditoriet, plan 2

Den 23 november firade vi att Moderna Museets samling hängts om och visas i en helt ny presentation i samtliga av museets samlingssalar på plan 4. Jo Widoff och Lena Essling är två av museets samlingsansvariga intendenter som arbetat med de nya rummen. De berättar om tankarna bakom den nya samlingspresentationen som lyfter fram både nya och gamla favoriter. Vi får också veta mer om några av de spännande teman som arbetats fram, som: Ett eget rum, Excentrisk abstraktion, Skådespelarsamhället och Tidslager.

Mint Konsthall

10 mars, kl 18.30
Mint konsthall, ABF-huset, Sveavägen 41
Läs mer: Mint

Mint är en konsthall, ett ambulerande konstprojekt och en curatorsduo. Vi träffar initiativtagarna Emily Fahlén och Asrin Haidari i Mint konsthall som öppnade i april 2019 och är belägen i det forna Sveagalleriets lokaler i ABF-huset på Sveavägen. Mint låter ABF-husets och Sveagalleriets historia inspirera och rikta konsthallens program. Ambitionen är att vara samlande mötesplats för konst, bildning och kamp i ny tid. Mint arbetar med ett intresse för radikal konstproduktion, generationsöverskridande möten och platsspecifika interventioner. Som curators stod de bland annat bakom utställningen Gunilla Palmstierna-Weiss i Pontus Hulténs visningsmagasin på Moderna Museet nyligen.

INSTÄLLT – Ann-Sofi Noring – på spaning efter den tid som flytt

17 mars Evenemanget är inställt!

INSTÄLLT – Matilda Olof-Ors om John Baldessari

24 mars Evenemanget är inställt!

INSTÄLLT – Le Paradis Fantastique – en evighetsmaskin?

31 mars. Evenemanget är inställt!

INSTÄLLT – Johanna Gustafsson Fürst på Accelerator

7 april. Evenemanget är inställt!

INSTÄLLT – Lena Cronqvist på Waldemarsudde

14 april, Evenemanget är inställt!

INSTÄLLT – Torsdagsklubben på Tisdagsklubben

21 april, Evenemanget är inställt!

INSTÄLLT – Iris Müller-Westermann om Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium

28 april, Evenemanget är inställt!

INSTÄLLT – Anna Tellgren inför sommarens utställning med Annika von Hausswolff

5 maj, Evenemanget är inställt!

Publicerad 20 oktober 2015 · Uppdaterad 6 april 2020