Group 2
Air de Paris

Marcel Duchamp, Air de Paris (Pariserluft), 1919/1974 Donation 1965/1974 från Moderna Museets Vänner. Foto: Albin Dahlström © Succession Marcel Duchamp / Bildupphovsrätt 2016

Välkommen till våra konstkvällar!

I ditt medlemskap ingår 26 konstkvällar där vi fördjupar oss lite extra i aktuella konsthändelser och konstnärskap. Du har väl ett giltigt medlemskap?

Tisdagsklubben är vår programverksamhet med ateljébesök, konstnärssamtal och föreläsningar. Oftast är vi i Moderna Museets lokaler men ibland besöker vi andra intressanta konsthändelser och platser runt om i Stockholm.

Program våren 2018

Möt Jens Fänge

13 februari kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

Konstnären Jens Fänge besöker oss på Moderna Museet för att berätta om sitt konstnärskap i samband med han i vår har en stor separatutställning på Bonniers Konsthall. Utställningen kommer fokusera på de senaste årens produktion och innehåller även nya verk som skapas speciellt för utställningen.

OEI #79

20 februari kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

Nummer 79 av tidskriften OEI publiceras som en rumslig presentation på Moderna Museet och kretsar kring frågor om redigering, publicering, utställning och distribution. Vi träffar OEI:s Jonas (J) Magnusson och Cecilia Grönberg.

Svensk konkretism

27 feb kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

Inför den kommande utställningen Concrete Matters tittar vi på den svenska konkretismen genom Moderna Museets samling tillsammans med intendent Annika Gunnarsson.

Concrete Matters

6 mar kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

Vårens stora utställning berättar historien om hur den konkreta konsten utvecklades under några vitala decennier i mitten av 1900-talet i Latinamerikas snabbt växande kosmopolitiska städer. Vi träffar utställningens curator Matilda Olof-Ors som även berättar om den brasilianska neokonkreta rörelsen.

Möt Kieran Long från ArkDes

13 mar kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

ArkDes har sedan i våras letts av Kieran Long som senast varit chef för design- och arkitekturavdelningen på Victoria and Albert Museum i London. Träffa den nya överintendenten och hör om hanns spännande planer inför framtiden.

Våren på Moderna Museet Malmö

20 mar kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

Iris Müller-Westermann berättar om vårens program på museet i Malmö där man bland annat visar Katarzyna Kobro och Władysław Strzemiński.

Möt Sara Arrhenius, rektor på Kungl. Konsthögskolan

27 mar kl 18.30
På Kungl. Konsthögskolan, Flaggmansvägen 1

Sara Arrhenius tillträdde i våras som rektor på Kungl. Konsthögskolan – en skola som förutom utbildningar i fri konst och arkitektur har ett mycket aktivt internationellt program med föreläsningar, utställningar och publikationer. Hör henne berätta om den anrika skolan och planerna inför framtiden. Vi får även en visning av verkstäderna och Galleri Mejan.

Besök på Ateljéföreningen GELB

3 apr kl 18.30
På Ateljéföreningen GELB, Industrivägen 14, Solna

Vid årsskiftet omvandlas Liljevalchs Hubb till att bli den medlemsdrivna ateljéföreningen GELB. Liljevalchs Hubb initierades av Liljevalchs för att vara en knutpunkt där kreativitet utforskas, utvecklas och visas upp.

Framför och bakom linsen

10 apr kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

Daniel Birnbaum berättar om den fortsatta satsningen på att lyfta fram fotografi genom att presentera ett pärlband av presentationer i samlingen. Här visas bland annat nyförvärv av Andy Warhol med flera.

Masterprogrammet CRAFT! på Konstfack

17 apr kl 18.30
På Konstfack, Telefonplan

Vi åker till Konstfack och träffar Bella Rune som presenterar examinationsutställningen för Masterprogrammet CRAFT! och visar oss runt i skolans verkstäder. Bella Rune är professor i textil vid Institutionen för konsthantverk och är medlem i Moderna Museets Vänners styrelse.

Vernissage: Art & Liberté – Brytning, krig och surrealism i Egypten 1938–1948

24 apr kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, i utställningen och Auditoriet

Vernissage exklusivt för Moderna Museets Vänner – vi blir de första som ser utställningen. Art et Liberté var ett surrealistiskt konstnärs- och författarkollektiv som grundades i Kairo 1938. Gruppen försåg en rastlös generation av unga konstnärer, intellektuella och politiska aktivister med en brokig plattform för kulturell och politisk reform. Intendent Jo Widoff presenterar utställningen.

1 maj: Ingen Tisdagsklubb

Nyhängt i samlingen

8 maj kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Biografen

Ann-Sofi Noring berättar om några av de samtida svenska och internationella konstnärskap som kommer att lyftas fram i en ny samlingspresentation under våren.

Inför Nathalie Djurberg & Hans Berg

15 maj kl 18.30
På Moderna Museet i Stockholm, Auditoriet

I Nathalie Djurbergs och Hans Bergs drömlika, animerade världar av objekt, musik och rörlig bild ryms både humor och svärta, och i deras lekfullt berättade fabler sätts moraliska tyngdlagar ur spel. Curator Lena Essling ger oss en försmak av sommarens stora utställning som öppnar den 16 juni.

Publicerad 20 oktober 2015 · Uppdaterad 7 mars 2018