Förköpsbiljett krävs för tillfälliga utställningar. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Magnus af Petersens

Magnus af Petersens arbetar som gruppledare för Utställningar & Samling samt som intendent med ansvar för samtida konst och museets samling av film och video.

Magnus af Petersens (f. 1966) har arbetat på Moderna Museet sedan 2002 och ansvarat Moderna Museet c/o Enkehuset (Västafrikanskt porträttfotografi, 2002), Udda veckor: Peter Johansson, Moderna Museet c/o Riddarhuset med Henrik Håkansson och Udda veckor: Den sista bilden (2003), I fokus: Björn Lövin, Fashination (tillsammans med Salka Hallström Bornold, Lars Nittve och Lars Nilsson (2004) samt Paul McCarthy Head Shop/Shop Head (2006).

Magnus af Petersens är ansvarig för utställningsserien Den 1:a på Moderna, där han själv varit intendent för Miriam Bäckström/Carsten Höller, Typ-O Writing with Style, Su-Mei Tse, Emily Jacir och Janet Cardiff.

Magnus af Petersens arbetade åren 1997 till 2002 på Riksutställningar, där han bland annat gjorde en utställning om Öyvind Fahlströms grafik och multiplar, Inferno Paradiso med Alfredo Jaar och History Now (tillsammans med Niclas Östlind). Dessförinnan var han curator på Färgfabriken.

Han har också arbetat som skribent för bland annat Hjärnstorm och varit ordförande i fotofestivalen Xposeptember. Tillsammans med museets intendent Cecilia Widenheim har han också varit redaktör för museets bok, Boken (2004) om samlingen.

Foto: Albin Dahlström/Moderna Museet

Mer om utställningen