Förköpsbiljett krävs till Giacometti. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Målning av Lynette Yiadom-Boakye

Lynette Yiadom-Boakye, Citrine by the Ounce, 2014. Private Collection © Courtesy of Lynette Yiadom-Boakye

Lynette Yiadom-Boakye

Fly In League With The Night

3.7 – 19.9 2021

Stockholm

Öppnar om 83 dagar

Välkommen till den första större retrospektiva utställningen med den brittiska konstnären och författaren Lynette Yiadom-Boakye. Utställningen ”Fly In League With The Night”, presenterar ett åttiotal målningar och urvalet spänner över konstnärens hela karriär – från avgångsutställningen vid the Royal Academy of Arts i London 2003 fram till idag.

Lynette Yiadom-Boakye (född 1977) gör figurativa målningar med omväxlande källmaterial som utgångspunkt. Hon arbetar i olja på duk eller grovt linne och har utvecklat sin metod framför allt genom att skapa ett eget språk av penselföring, färg, skala och komposition. Hennes konstruerade karaktärer framstår som förslag på personer skapade utifrån konstnärens minnen och fantasi, med inspiration från bilder, teckningar och fotografier. Målningarnas medvetet mångtydiga gestalter ser ut att befinna sig i ett tidlöst tillstånd där dåtid, nutid och framtid upplöses, och deras individuella historier lämnas öppna för betraktaren att formulera.

Curatorer Tate Britain: Andrea Schlieker, utställningschef, Isabella Maidment, intendent
Curator Moderna Museet: Matilda Olof-Ors, intendent

Utställningen visas på plan 4

Karta över Moderna Museet

Mer om utställningen