Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

31.10 2018

CIMAM:s årliga konferens i Stockholm 2–4 november 2018

Den internationella museikonferensen CIMAM gästar för första gången Sverige. Värdskapet för denna 50:e upplaga av konferensen delas av Moderna Museet, Bonniers Konsthall och Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art .

CIMAM – den internationella kommittén för museer och samlingar med modern konst – förenar museifolk från hela världen. I konferensen i Stockholm deltar mer än 230 delegater i föreläsningar, workshoppar och studiebesök under den första helgen i november. Temat för konferensen 2018 är Museet i förvandling, med de tre undertemana globalisering, digital revolution, och museietik i en tid av blandekonomi.

Moderna Museet, Bonniers Konsthall och Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art är stolta att stå värdar för konferensen och välkomnar samtliga delegater från nästan 70 länder över hela världen att delta i diskussionerna och besöka några av Stockholms konstinstitutioner.

Konferensen kommer att dokumenteras, och delar av materialet publiceras digitalt under nästa år.

Publicerad 31 oktober 2018 · Uppdaterad 1 november 2018