Grupp vuxna som arbetar med färg på stora papper på golvet i Verkstan.

Studiedag för lärare på Moderna Museet. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Lärarkvällar och fortbildning

Kom på inspirerande lärarkvällar och studiebesök! Varmt välkommen till ett trevligt tillfälle att träffa andra lärare, byta erfarenheter och tanka ny inspiration.

Lärarkvällar

Varje termin bjuder vi in till inspirerande lärarkväll på museet. Då presenteras aktuella utställningar och den pedagogiska verksamheten.

Lärarkvällarna vänder sig till lärare i alla ämnen, på alla stadier och från hela Sverige. Under kvällen presenterar vi årets utställningar på Moderna Museet i Stockholm och fördjupar oss i ett konstverk tillsammans.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för lärare så får du inbjudan till våra lärarkvällar på mailen.

Vem bestämmer över konsten?

Välkommen på lärarkväll 19 mars, där vi tillsammans ser utställningen ”Den tredje handen – Maurizio Cattelan och Moderna Museets samling”!

Som få konstnärer vrider och vänder Maurizio Cattelan på våra invanda föreställningar om makt och tro. ”Makt, vilken makt som helst, har ett utgångsdatum, precis som mjölk”, säger han själv och låter en påve drabbas av ett meteoritnedslag, krymper Sixtinska kapellet och bjuder in oss att se storslagna detaljer i ögonhöjd.

Maurizio Cattelan föddes år 1960 i Padua och bor och arbetar idag i Milano och New York.

Hör Gitte Ørskou, museichef och curator för ”Den tredje handen”, berätta om arbetet med utställningen. Du kan delta på museet eller online via Zoom under den första delen av kvällen. Anmälan krävs.

Fotografi på skulpturen, som visar påven liggandes på golvet, träffad av en meteor
Maurizio Cattelan, La Nona Ora, 1999 Installationsvy: Not Afraid of Love at the Monnaie de Paris, October 21, 2016 to January 8, 2017. Photo, Zeno Zotti. Courtesy, Maurizio Cattelan's Archive.

Boka en studiedag på Moderna Museet

Vi ser på konsten, gör bildanalyser och tar upp hur man kan samtala om konst med barn i olika åldrar. I Verkstan prövar vi att skapa egna bilder med olika material och tekniker. Boka en inspirerande fortbildningsdag för pedagoger!

Publicerad 2 november 2015 · Uppdaterad 1 mars 2024