Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Vi håller stängt fram till åtminstone den 14 april. Läs mer om museets åtgärder

Film still The Artist Is Present.

Marina Abramović Film still The Artist Is Present. Courtesy of Show of Force

Film: The Artist Is Present

Varje lördag och söndag kan du se filmen Marina Abramović The Artist Is Present i Biografen, plan 2. Du bjuds på ett fängslande porträtt av den banbrytande och kontroversiella performancekonstnären.

The Artist Is Present följer Marina Abramović när hon förbereder sig för den kanske viktigaste händelsen i hela hennes liv: en stor, ny retrospektiv utställning med hennes verk på The Museum of Modern Art i New York. En retrospektiv på ett av världens främsta museer är en hisnande milstolpe i ett konstnärskap. För Marina Abramović är det mycket mer än så: det är en chans att tysta den fråga hon ställt sig i minst 40 år: ”Men varför är det konst?”.

The Artist Is Present

USA, 2012, 104 ’