Förköpsbiljett krävs till utställningen Giacometti, gäller även barn och övriga med fri entré. Köp/boka biljett

Bærtling by Minimarket

I samband med utställningen har det svenska klädmärket Minimarket skapat en exklusiv kollektion, Bærtling by Minimarket for Moderna Museet. Minimarket består av de tre systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt. På Elle-galan 2006 tilldelades Minimarket det prestigefyllda H&M-stipendiet.

Kollektionen om elva plagg utgår från ett och samma verk, XAE av Olle Bærtling. Designen förenar hans geometriska formspråk med Minimarkets fokus på kroppens former. Mönsterkonstruktionen i sig är grafisk vilket resulterar i kantiga plagg med plisserade och tredimensionella detaljer.

Kollektionen är uppdelad i två delar, en dressad och en stickad. Den dressade delen består av åtta plagg och har genomgående svarta sömmar som refererar till Bærtlings oändliga linjer. Den stickade delen består av tre plagg bland annat en pullover och en klänning på vilka Bærtlings mönster brutits upp. I sann humoristisk Minimarket-anda har de även tagit fram en OLLE-tröja – en klassisk oversize-olle (stickad tröja utan knappar), broderad med ordet Olle.

www.minimarket.se

Idé och initiativ: Storåkers McCann

Mer om utställningen