Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

Fasad  Moderna Museet Malmö

Moderna Museet Malmö, 2020 Foto: Helene Toresdotter/Moderna Museet

15.6 2020

Tänk på detta inför ditt besök

Nu kan du återigen uppleva konsten på plats! Moderna Museet har anpassat verksamheten till det nya normala. Våra guidade visningar är digitala och utställningarna kan besökas utan trängsel. Vi gör ett flertal förändringar för att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset vidtar vi försiktighetsåtgärder för att minska smittspridningen och vi ber dig som besökare att hjälpa till.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma om du är sjuk

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig det minsta sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd

Visa hänsyn till dina medbesökare och vår personal genom att hålla avstånd till varandra och följ anvisade markeringar vid köbildning.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museet.

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt. Ett sätt för oss att säkerställa detta är att vi inför biljettbokning. Förköpsbiljett krävs för entré till utställningen, även för barn och andra grupper som går in gratis. Utan förköpsbiljett är det inte möjligt att se utställningen.

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Inga kontanter

Vi tar inte emot kontanter på museet. Det går bra att betala med kort i butik och café.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Digitala guidade visningar

Alla inomhusvisningar och programverksamhet på Moderna Museet Malmö är inställda tillsvidare. Vi erbjuder korta filmade visningar i vår serie ”2 minuter om Hilma af Klint”. Ta del av dessa på vår YouTubekanal.

Bokade visningar

Vi har i nuläget inga öppna visningar utan alla visningar måste förbokas. För tillfället går det att boka visningar onsdagar kl 17.15 och fredagar kl 10.15. Inga visningar kan bokas under museets öppettider. För skolor finns det möjlighet att boka visningar och workshop tisdagar och torsdagar innan kl 11. Har du frågor om att boka visning är du välkommen att kontakta bokningen: bokning.malmo@modernamuseet.se.

Vårt café Bröd och vänner

Vi halverar antalet sittplatser inomhus och ökar i och med detta avståndet mellan cafégästerna. Vi inför bordsservering och vi öppnar vår fina uteservering. Vi gör detta för att du ska känna trygg med att ta en fika eller lunch i samband med ditt besök. Caféet har också take away-möjligheter.

Publicerad 15 juni 2020 · Uppdaterad 11 september 2020