Förköpsbiljett krävs till Giacometti. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Barn och vuxen bygger verk av Olafur Eliasson

Olafur Eliasson, The structural evoution project, 2001 Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Välkommen till museet med barn

Ta med hela familjen till Moderna Museet. Titta in i barnens läshörna, häng med på visning med verkstad och lös uppgifterna våra kluriga konstäventyr. Fri entré för alla till Moderna Museets samling och många tillfälliga utställningar.
Familjeaktiviteter på Moderna Museet

Visning och verkstad för barn

Följ med på visning och verkstad varje söndag för barn från 5 år. Vi ser aktuell utställning och skapar sedan i Verkstan.

Antalet platser är begränsat och prioriteras till barn. Förälder/vuxen får följa med i mån av plats. Platsbiljetter hämtas i entrékassan samma dag och kostar ingenting. Ingen föranmälan, först till kvarn gäller.

Barn har alltid fri entré. Vuxna betalar entré till utställningar men det är fri entré till de tillfällen som är i samlingen. Välkommen!

Tider och datum: Visning och verkstad

Drop-in verkstad: måla & rita

Varje söndag 27 oktober 2019–19 april 2020 och under skolloven har vi drop-in verkstad där ni kan måla och rita. Till drop-in går ni utan att vara med på visning och vi använder oss av enklare tekniker och material såsom färg och kritor. Du behöver ingen biljett. Fri entré för alla åldrar.

Tider och datum: Drop-in verkstad

Lovprogram

Under skolloven är alla skollediga barn välkomna till Verkstan på Lovprogram tillsammans med en vuxen. Vi börjar alltid med visning av konsten i museet och skapar sedan i Verkstan efter lovprogrammets varierande teman.

För barn från 4 år. En vuxen per familj. Antalet platser på lovprogrammet är begränsat. Platsbiljetter hämtas i entrékassan samma dag och kostar ingenting. Ingen föranmälan, först till kvarn gäller. Barn har alltid fri entré. Vuxna betalar entré till utställningar men har fri entré om lovprogrammet är i samlingen. Välkommen!

Datum och tider: Lovprogram

Babyvisningar med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 3–12 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan.

Läs mer och köp biljett till Babyvisningar

Konstäventyret gör du själv i utställningen

Konstäventyr för barn (och vuxna) finns till de större, tillfälliga utställningarna. Ofta är det en uppgift som ska lösas med olika kluriga uppdrag på vägen. Fråga i informationsdisken på plan 4 och gör dig redo för spännande äventyr!

Konstkurser för barn och ungdom

Möt konsten i museet tillsammans med en konstpedagog. I våra kurser för barn får kursdeltagarna se konsten i museet och prova olika konstnärliga tekniker, till exempel att måla med tempera och akryl eller teckna med blyerts och kol.

Boka en plats på våra populära kurser där ungdomarna och barnen får använda, utveckla och fördjupa sin egen kreativitet. Konstpedagogen som leder kursen introducerar olika konstnärliga tekniker och kursdeltagarna får arbeta med något de själva har intresse för.

Våra kurser ges för barn i alla åldrar i måleri, skulptur och digitalt skapande. Kursprogrammet för vår- och höstkurserna sträcker sig över hela terminen och sommarkurserna ges veckovis för lovlediga barn.

Prenumerera gärna på Moderna Museets nyhetsbrev för familj så missar du inte information om kommande kursprogram: Nyhetsbrev för familj

Besöksinformation till familjen

På museet finns skötbord, vagnparkering, lånebärselen och sittvagnar att låna och i Restaurangen serveras mat för stora och små. Det går bra att ta med barnvagn in i utställningarna om inget annat meddelas.

Tänk på att konstverken i museet är känsliga och inte får vidröras. Håll gärna barnen i handen i utställningssalarna.

Aktuellt för familjen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för familj

Publicerad 19 oktober 2015 · Uppdaterad 4 september 2020

Mer för familjen